Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un istoric devoalează motivul vizitei lui Iohannis în SUA: Altfel, nu era invitat

www.jurnalul.ro
Klaus iohannis Donald Trump

Celebrul istoric Lucian Orășel a susținut, în direct la Realitatea TV, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, că vizita președintelui Klaus Iohannis în Statele Unite ale Americii se datorează faptului că România a alocat 2% din PIB pentru apărare în acest an.

Totodată, el este de părere că alegerea lui Donald Trump în funcția președinte al SUA este cel mai bun lucru care se putea întâmpla planetei în situația actuală.

Oana Pellea 'A luat FOC' pe Facebook: 'Este NESIMȚIT'

"Ca să încep elegant, pentru situația internațională,  în această perioadă nenorocită și tragică, cel mai bun lucru care s-a întâmplat a fost alegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA. Multă lume o să-mi sară în cap, dar, în America, președintele Trump a schimbat acest fenomen al globalizării, care a fost stabilit din 1945 și a durat până în 2017", a spus Orășel.

Istoricul a subliniat că problema Europei nu este problema SUA, mai ales pentru că țările europene nu contribuie la bugetul NATO.

Rareș Bogdan, reacție DURĂ: 'Dureros cât de prostovani putem fi uneori'

"Problema Europei nu este problema Americii. Alianța NATO este o alianță militară care se presupune că trebuie să fie formată din armatele țărilor membre. La ora actuală, de fapt, NATO e doar America, pentru că Europa și țările membre n-au vrut să contribuie cu nimic. În schimb au cerut Statelor Unite să o apere pe gratis", a declarat Lucian Orășel.

Potrivit acestuia, prezența lui Klaus Iohannis în SUA se datorează faptului că România a alocat 2% din PIB pentru apărare: "Președintele Iohannis se află acum în America pentru că a insistat să dăm cei 2% pentru apărare. Dacă nu era acest lucru, nu era invitat. Vizita președintelui României la Washington nu este o vizită la cererea sau condiționată de Iohannis, ci de președintele SUA. Trump ne-a făcut această onoare".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.