Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corectitudinea politică dusă la extrem: un producător de filme a ajuns să-și ceară scuze că nu a inclus actori afro-latino în producțiile sale

www.rollingstone.com
Lin-Manuel Miranda

Producătorul şi dramaturgul american Lin-Manuel Miranda şi-a cerut scuze pentru lipsa actorilor afro-latino din rolurile principale ale noului său lungmetraj "In the Heights", aflat pe poziţia a doua în box-office-ul nord-american, după weekend-ul premierei, informează BBC, relatează Agerpres.

Filmul, inspirat din musicalul omonim creat de Miranda în 2005, prezintă poveştile de viaţă şi visurile tinerilor latino din cartierul Washington Heights din New York. Pelicula este produsă de Warner Bros, iar regia este semnată de Jon M. Chu.

Deşi lăudată de criticii de film, pelicula a fost criticată pentru că nu a folosit suficienţi actori afro-latino, fapt recunoscut şi de Miranda într-un tweet. Miranda, de origine portoricană, este producător filmului şi face parte şi din distribuţie. "Am vazut discuţia din acest weekend despre reprezentarea persoanelor afro-latino în filmul nostru şi este clar că multe persoane din comunitatea noastră afro-latino cu tenul închis nu se simt suficient de reprezentate în interiorul filmului, în special în rolurile principale", a declarat Miranda, cerându-şi scuze pentru această deficienţă a peliculei.

Scuzele sale vin în urma unui interviu realizat de jurnalista Felice León - pentru magazinul online The Roots - cu regizorul filmului. Jon M. Chu şi cu actorii Melissa Barrera, Leslia Grace şi Gregory Diaz, în care jurnalista a abordat critica potrivit căreia majoritatea actorilor din film sunt "cu pielea deschisă". Unii utilizatori ai reţelelor sociale au criticat, de asemenea, filmul pentru lipsa actorilor afro-latino din distribuţie.

Vezi și: FOTO | 'Black Lives Matter' la Anglia-România: Doi jucători români au refuzat să îngenuncheze la începutul meciului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.