Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ULTIMĂ ORĂ a CCR: Decontarea navetei școlare pe bază de abonament este neconstituțională

www.ccr.ro
CCR

Curtea Constituțională a admis, joi, în unanimitate, că decontarea navetei școlare pe bază de abonament este neconstituțională. Concret, CCR precizează că sintagma „pe bază de abonament” dintr-un articol prevăzut în Legea educației este neconstituțională, conform Mediafax.

Citește și: Andrei Caramitru DĂ USR de GOL: adevăratul motiv pentru care USR NU votează guvernul PNL

„În ziua de 17 octombrie 2019, Plenul Curții Constituționale (...) a luat în dezbatere excepţia de neconstituționalitate a dispoziiţilor art.84 alin.(3) din Legea educației naționale nr.1/2011. (...) În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că sintagma -pe bază de abonament- cuprinsă la art.84 alin.(3) din Legea educației naționale nr.1/2011 este neconstituţională”, se arată într-un comunicat transmis de CCR.

Astfel, articolul declarat neconstituțional de către CCR prevede: „Elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, prin unităţile de învăţământ la care sunt şcolarizaţi, pe bază de abonament, în limita a 50 km, sau li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă".

CCR precizează că decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanței de judecată care a sesizat Curtea de Apel Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.