Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectul 'Putin' asupra lui Tucker Carlson? Jurnalistul cere oprirea banilor către Ucraina: 'Kievul nu va rambursa niciodată datoria!'

putin tucker carlson

Jurnalistul american Tucker Carlson crititcă finanțarea Ucrainei și susține că forțele de la Kiev nu vor rambursa niciodată banii către Washington. „Acesta este doar un mod mai necinstit de a trimite mai multe arme nesocotite în regiune, de a întârzia inevitabilul acord de pace și de a ucide mai mulți ucraineni recrutați cu forța”, tranșează din scurt jurnalistul, totul după interviul cu Vladimir Putin, în care liderul de la Kremlin a cerut oprirea suportului pentru Ucraina din partea Occidentului.

De la ce a început declarația lui Carlson?

În luna mai trecută, senatorul american Lindsey Graham l-a vizitat pe președintele ucrainean Volodimir Zelensky la Kiev. Mai târziu a venit cu un îndemn pentru președintele Joe Biden: să „facă mai mult” pentru a ajuta Ucraina în lupta împotriva invaziei Rusiei.

Dar în această săptămână, Graham a votat în mod repetat împotriva trimiterii de 60 de miliarde de dolari în ajutor acestei națiuni, precum și împotriva altor fonduri militare pentru Israel și aliații SUA din Indo-Pacific. Graham a anunțat dramatic la Senat că nu va mai participa la Conferința de Securitate de la München – un pelerinaj anual făcut de lideri mondiali pentru a discuta preocupările de securitate globală, care a fost un pilon al programului său. „Am vorbit azi cu președintele Trump și este împotrivă acestui pachet”, a spus Graham duminică la Senat, la o zi după ce fostul președinte a spus la un miting că îi va lăsa pe ruși să facă „orice naiba vor” să facă. „El crede că ar trebui să facem din pachete ca acesta un împrumut, nu un cadou”, a spus Graham.

Răzgândirea lui Graham cu privire la ajutorul Ucrainei trimite un semnal puternic de avertizare aliaților SUA că chiar și unul dintre cei mai agresivi susținători ai intervenționismului american în străinătate pare să fie influențat de postura mai izolaționistă care pătrunde în Partidul Republican, arată unii analiști.

Ce a spus jurnalistul Turcker Carlson?

„Cea mai recentă schemă a lui Lindsey Graham îi convinge pe republicani că este cumva mai bine să-i împrumuți lui Zelensky 60 de miliarde de dolari, decât să-i dai lui. Unii se îndrăgostesc de asta. Dar este fraudulos. Ucraina nu va rambursa niciodată datoria și nu le vom plăti niciodată. Acesta este doar un mod mai necinstit de a trimite mai multe arme nesocotite în regiune, de a întârzia inevitabilul acord de pace și de a ucide mai mulți ucraineni recrutați cu forța, dintre care unii au aproape vârsta lui Lindsey Graham. Ar fi mai ușor de luat dacă s-ar alătura lor pe câmpul de luptă”, a spus Carlson, pe pagina sa de X.

 

„S-ar termina în câteva săptămâni!”

Întrebat de Tucker Carlson despre posibilitatea păcii în Ucraina, Vladimir Putin a spus într-un interviu recent: "Dacă vreţi cu adevărat să opriţi luptele, trebuie să încetaţi furnizarea de arme", referindu-se la ajutorul occidental acordat Kievului. "Se va termina în câteva săptămâni. Asta e tot", a adăugat el.

Putin susţine că el vrea o soluţie negociată pentru Ucraina, dar Kievul nu este lăsat de SUA să negocieze. Putin a reluat ceea ce mai afirmase anterior, că Moscova pregătise deja şi documentul pentru a fi semnat, în aprilie 2022, la Istanbul, dar partea ucraineană a renunţat.

Pe de altă parte, vorbind despre obiectivele a ceea ce el numeşte "operaţiunea militară specială" din Ucraina, Putin a spus că acestea nu au fost încă atinse, deoarece unul dintre obiective "este denazificarea". Pentru prima dată, Putin a explicat mai pe larg ce înţelege prin această expresie. "Înseamnă interzicerea tuturor tipurilor de mişcări neonaziste. Trebuie să scăpăm de acei oameni care menţin acest concept şi susţin această practică şi încearcă să o păstreze", a spus el.

Interviul a început cu o întrebare despre motivul pentru care Putin a ordonat invazia Ucrainei. "Spuneţi-ne de ce credeţi că Statele Unite ar putea lovi Rusia din senin", i-a cerut Tucker Carlson.

"Cum aţi ajuns la această concluzie? Nu este vorba despre faptul că America, Statele Unite, urma să lanseze un atac surpriză asupra Rusiei", i-a spus Putin prin intermediul unui translator. "Eu nu am spus asta. Avem un talk-show sau o conversaţie serioasă?" - a comentat liderul de la Kremlin mimând că ar fi fost deranjat de întrebare, dar în fapt alcătuindu-şi un pretext pentru a vorbi apoi pe larg - mai mult de o jumătate de oră - despre istoria Europei de Est, începând cu înfiinţarea statului rus în secolul al IX-lea. A fost de fapt o ocazie pentru liderul rus să susţină că părţi din Ucraina au aparţinut mult timp Rusiei şi să ofere diverse justificări pentru invazie.

Înfrângerea Rusiei este „imposibilă”

În recentul interviu cu Tucker Carlson, preşedintele rus Vladimir Putin afirmă că înfrângerea ţării sale este "imposibilă". "Au existat îndemnuri pentru a provoca Rusiei o înfrângere strategică pe câmpul de luptă", a declarat Vladimir Putin. "În opinia mea, acest lucru este imposibil prin definiţie. Nu se va întâmpla niciodată”, a spus liderul de la Kremlin.

Pe de altă parte, Putin a insistat că Rusia nu are niciun interes să invadeze Polonia, Letonia sau alte ţări NATO, calificând un astfel de scenariu ca fiind "absolut exclus". În schimb, liderul rus a acuzat statele membre NATO că încearcă să înfricoşeze oamenii cu ceea ce el a numit o ameninţare rusă imaginară.

Întrebat dacă îşi poate imagina un scenariu în care ar trimite trupe ruseşti în Polonia, ţară membră NATO. Putin a răspuns: "Doar într-un singur caz: dacă Polonia atacă Rusia. De ce? Pentru că nu avem niciun interes în Polonia, Letonia sau oriunde altundeva. De ce am face aşa ceva? Pur şi simplu nu avem niciun interes (...) Nici nu se pune problema".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.