Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook i-a dat de gol! Cum au prins polițiștii britanici și francezi o grupare de trafic de persoane / FOTO

traticanti marea britanie

Patru cetățeni vietnamezi au fost arestați de Agenția Națională de Combatere a Criminalității în Deptford, Croydon și Leicester, în cadrul unei importante anchete comune britanico-franceze privind presupusele ambarcațiuni mici care ar fi făcut trafic de persoane și care ar fi anunțat pe Facebook traversări pe Canalul Mânecii, potrivit nationalcrimeagency.gov.uk.

Ofițerii NCA au arestat o femeie de 23 de ani la o adresă din Heathfield Road, Croydon, și un bărbat de 64 de ani la o adresă din Abinger Grove, Londra. Un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost arestat pe Grasmere Street, Leicester.

Aceștia au fost arestați sub suspiciunea de asistență la imigrație ilegală și au fost interogați de ofițerii NCA. Au fost inculpați și au apărut în fața Curții de Magistrați din Croydon.

Un al patrulea individ, un bărbat în vârstă de 25 de ani, a fost, de asemenea, arestat de NCA la adresa din Croydon în baza unui mandat emis de autoritățile franceze, care susțin că acesta era implicat în trafic de persoane și infracțiuni legate de droguri. Acesta va fi supus acum procedurilor de extrădare.

Anchetatorii susțin că grupul a fost implicat în promovarea imigrației ilegale în Marea Britanie prin postări pe rețelele de socializare destinate comunității vietnameze, cerând migranților mii de lire sterline pentru a face trecerea.

Se crede că bărbatul în vârstă de 64 de ani, rezident în Londra, a acționat ca șofer, adunând migranții care au sosit cu bărci mici și, cel puțin o dată, aducându-i înapoi la adresa din Croydon.

În același timp, în Franța, alte 12 persoane au fost arestate în regiunea Parisului, fiind suspectate că au legătură cu aceeași rețea de trafic de persoane.

Arestările, care au avut loc la 22 aprilie, fiind raportate abia acum din cauza ridicării restricțiilor legale din Franța.

content-image

Ce a declarat directorul NCA

Chris Farrimond, directorul NCA pentru amenințări, a declarat:

"Traficul de persoane prin intermediul ambarcațiunilor mici este extrem de periculos, iar siguranța celor care fac această călătorie nu reprezintă o preocupare pentru grupurile infracționale care îi exploatează pentru profit.

"Pe lângă metoda de transport cu risc ridicat, intrarea prin aceste mijloace clandestine îi expune automat pe acești oameni la un risc sporit de a fi forțați de aceste grupuri să fie exploatați și să intre în sclavie pentru datorii. Migranților li se vinde adesea visul unei vieți mai bune și al accesului la locuri de muncă bine plătite în Regatul Unit, dar nu aceasta este realitatea.

"Cetățenii vietnamezi reprezintă acum un număr mare dintre cei pe care îi vedem sosind pe bărci mici. Susținem că acest grup își făcea reclamă la serviciile de traversare pe rețelele de socializare pentru a-i încuraja pe alții din țara lor să facă aceeași călătorie înșelătoare.

"NCA își continuă activitatea cu partenerii și a eliminat de pe platformele de socializare mii de pagini și postări de pe rețelele de socializare care făceau reclamă serviciilor de criminalitate organizată în domeniul imigrației.

"Aceste arestări au fost posibile datorită colaborării noastre strânse cu CPS și cu autoritățile franceze, care au arestat mai multe persoane despre care cred că au legătură cu acest grup în Franța.

"Combaterea criminalității organizate în materie de imigrație este o prioritate pentru National Crime Agency, iar investigația noastră continuă să vizeze traficanții de persoane atât în Regatul Unit, cât și în străinătate, la fiecare etapă a traseului."

Declarația ministrului de interne

Ministrul de interne James Cleverly a declarat:

"Folosim toate pârghiile posibile pe care le avem la dispoziție pentru a lua măsuri drastice împotriva traficanților de persoane și pentru a rupe lanțurile lor de aprovizionare. Chiar săptămâna trecută, am semnat un nou acord cu Vietnamul, consolidând cooperarea noastră în domeniul migrației ilegale.

"Împreună cu agențiile de aplicare a legii, cum ar fi NCA, cu partenerii noștri francezi și cu alte țări, cum ar fi Vietnamul, ne angajăm să dezmembrăm bandele criminale care încearcă să obțină profit prin abuzarea frontierelor noastre.

"Această operațiune este un prim exemplu al acestui parteneriat care funcționează în acțiune."

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.