Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Fake news grosolan: Încercare de discreditare a Reginei Elisabeta a II-a, la cea mai urmărită televiziune din Rusia

regina elisabeta

Olga Skabaeva, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV din Rusia, a prezentat o înregistrare video filmată cu decenii înainte de nașterea reginei Elisabeta a II-a, afirmând că ea este cea care apare în filmare într-o tentativă halucinantă de a defăima pe fosta regină a Regatului Unit, notează unica.md.

Momentul a fost remarcat de jurnalista americană Julia Davis, aceasta subliniind că înregistrarea a fost filmată cândva între 1899 și 1900, cu mai bine de două decenii înainte ca regina Elisabeta a II-a să se nască (1926).

„Pentru a înțelege cum era [regina] Elisabeta, această filmare o arată cum era în anii când era mai tânără. Așa le dădea ea mâncare copiilor înrobiți în Africa. Uitați-vă doar la acea bunătate, de parcă erau animale într-o grădină zoologică”, spune Skabaeva, supranumită „păpușa de fier” a președintelui Vladimir Putin.

„Această înregistrare video este reprezentativă pentru modul în care Occidentul și anglo-saxonii se comportă față de tot restul lumii”, mai spune ea.

Comentariile sale vin în contextul în care Rusia încearcă să își extindă influența în Africa după sancțiunile istorice impuse de Occident împotriva economiei ruse. Una dintre afirmațiile prin care propaganda Moscovei încearcă să curteze liderii africani este că, spre deosebire de țările occidentale, Rusia nu a avut niciodată colonii (o poziție cu care istoricii nu sunt tocmai de acord).

Liderii ruși nu au fost invitați l funeralii Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, ceea ce a stârnit furie la Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.