Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ziua în care împlineşte 11 ani de pontificat, Papa Francisc condamnă din nou nebunia războiului: 'Este întotdeauna o înfrângere' / VIDEO

Profimedia
papa francisc

Papa Francisc, care miercuri împlineşte 11 ani de pontificat, a emis o nouă condamnare a tuturor războaielor, la câteva zile după ce a iritat Kievul şi capitalele occidentale pentru că a părut să sugereze că Ucraina ar trebui să se predea şi să negocieze pacea cu invadatorul său rus, relatează Reuters, conform news.ro.

Papa Francisc declarase pentru televiziunea elveţiană RSI că Ucraina ar trebui să "arate curajul steagului alb" şi să deschidă discuţii cu Rusia, dar adjunctul său, cardinalul Pietro Parolin, a precizat într-un interviu, marţi, că Rusia ar trebui mai întâi să îşi oprească agresiunea.

"Mulţi tineri, mulţi tineri merg să moară (în război). Să-l rugăm pe Domnul să ne dea harul de a depăşi această nebunie a războiului, care este întotdeauna o înfrângere", a spus papa în timpul audienţei sale săptămânale din Piaţa Sfântul Petru.

El nu a menţionat în mod specific Ucraina sau alte zone de conflict, dar a spus că a primit mai devreme un rozariu şi o copie a Evangheliilor care au aparţinut unui bărbat ucis pe un front de război nespecificat.

Papa Francisc, care are 87 de ani şi are probleme de mobilitate şi respiratorii, pentru a treia săptămână la rând şi-a limitat discursul la audienţa săptămânală, lăsând unui asistent sarcina să citească majoritatea textelor pregătite de el. El le-a spus credincioşilor că încă este "puţin răcit".

Papa împlineşte, miercuri, 11 ani de pontificat. În urmă cu 11 ani, la 13 martie 2013, Papa Francisc era ales suveran pontif, succedându-i Papei Benedict, care demisionase. Pontificatul Papei Francisc se distinge printr-o orientare progresistă, spre deosebire de cea a predecesorilor săi, dar şi printr-o serie de evenimente externe şi interne ce l-au solicitat să ia atitudine şi să acţioneze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.