Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE: Începe bătălia pentru Moscova: forţele de securitate ruse ocupă poziţie în sud, trupele Wagner se apropie

emerging-europe.com
armata rusa

UPDATE 24 iunie, ora 18.41: Măsuri de securitate sporite

Măsurile de securitate sunt întărite la mai multe intrări în Moscova, un punct de control cu un lansator de grenade și un APC fiind instalat la ieșirea de pe șoseaua de centură a Moscovei în apropiere de Iasenevo, relatează RIA Novosti.

Știrea inițială:

Forţe ruse de securitate au ocupat poziţii în sudul Moscovei, potrivit unor imagini publicate de ziarul de afaceri Vedomosti, relatează CNN, iar combatanţi din cadrul grupării paramilitare Wagner au înaintat până în regiunea rusă Lipeţk, situată la nord de Voronej, anunţă guvernatorul regiunii, Igor Artamonov, relatează AFP, informează News.ro.

Regiunea Lipeţk se află la peste 300 de kilometri sud de Moscova. ”Agenţiile de menţinerea ordinii şi autorităţile (...) iau toate măsurile necesare pentru a asigura siguranţa populaţiei. Situaţia este sub conrol”, subliniază Igor Artamonov.

În imagini publicate de Vedomosti apar trupe purtând veste antiglonţ, echipate cu puşti automate, care ocupă poziţii în apropierea autostrăzii M4, care asigură o legătură a capitalei ruse cu regiunea Rostov (sud).

Bărbaţi înarmaţi, în uniformă, apar în aceste imagini postate de Vedomosti pe Telegram, pe strada Lipeţkaia, în apropiere de intrarea pe autostrada M4, care traversează Moscova, Voronej şi Rostov-pe-Don.

În imagin este surprins un elicopter care survolează zona şi o autospecială a poliţiei.

Şeful grupării paramilitare ruse Wagner Evgheni Prigojin a anunţat că a preluat controlul cartierului general al armatei ruse din Rostov-pe-Don ”fără să tragă un foc de armă”.

Potrivit unuia dintre cei mai populari bloggeri militari rus în regiunea Lipeţk, Rybar, combatanţii Wagner ”au trecut de oraşul Ieleţ”, situat la 340 de kilometri sud de Moscova, cu intenţia de a traversa un pod pe râul Oka şi de a-şi continua înaintarea pe autostrada M4 către Moscova.

Principalele posturi de control înfiinţate de către forţe de ordine ruse după rebeliunea Wager se află în apropierea acestui pod, precizează bloggerul, un apropiat al cercurilor militare ruseşti, care are peste un milion de abonaţi.

Alte unităţi Wagner sunt pe cale, afirmă el, să traverseze regiunea Voronej, unde un ”regim de operaţiuni antiteroriste” a fost instaurat sâmbătă.

Guvernatorul regiunii Voronej, care se află la frontiera cu Ucraina, a anunţat sâmbătă că loc ”confruntări armate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.