Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Johnny Depp apără campania Dior, acuzată de lipsă de respect faţă de amerindieni

Johnny Deep

La câteva zile după ce Dior a retras o campanie publicitară pentru care a fost acuzată de rasism cu privire la comunitatea amerindiană, Johnny Depp dă asigurări despre bunele intenţii ale firmei. Actorul, star în această reclamă, a explicat în acest weekend, la Festivalul de la Deauville, că videoclipul a fost realizat "cu mult respect pentru indienii din America", potrivit news.ro.

Controversa a apărut pe 30 august, pe Twitter, când Dior a publicat un extras dintr-un videoclip publicitar pentru parfumul "Sauvage". Aceste 10 secunde de imagini arată un amerindian dansând în deşert, în ţinută tradiţională. Clipul a fost retras ca urmare a criticilor şi filmul complet nu a mai fost difuzat.

Citește și: Kevin Spacey a fost surprins cântând 'La Bamba' pe stradă, în Sevilla

Depp a spus că teaser-ul făcut public era doar un videoclip şi nu reflectă profunzimea întregului proiect, intitulat "We Are the Land" (Noi suntem ţara).

"Un teaser este, evident, o versiune foarte concisă de imagini, şi criticile au fost adresate acestui teaser al scurtmetrajului", a declarat actorul, aşa cum informează The Hollywood Reporter. "Filmul (final) nu a fost văzut niciodată (...) Filmul a fost realizat cu mult respect pentru popoarele indigene, nu doar din America de Nord, ci din lumea întreagă. Este păcat că oamenii s-au grăbit să-l critice. Dar orice ar fi, criticile lor sunt ale lor", a continuat el.

El a explicat că nu a fost luată nicio decizie în privinţa produsului final, şi că echipa creativă vrea să se întâlnească cu persoanele ofensate de proiect cu scopul de a găsi o cale de înţelegere.

Regizată de Jean-Baptiste Mondino, reclama a fost realizată în colaborare cu mai multe organizaţii amerindiene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.