Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cunoscut medic vorbește despre un EFECT NEAȘTEPTAT: Tot mai multe persoane vindecate redevin POZITIVE cu COVID-19

medic masca coronavirus

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, dr. Carmen Dorobăţ, a declarat, vineri, că în unitatea medicală sunt internate patru persoane care au fost infectate cu COVID-19 şi au suferit o reapariţie a bolii.

"Infecţia cu noul coronavirus ne arată noi faţete aproape în fiecare zi iar noi, medicii, ne punem noi întrebări. Credem că putem vorbi de recăderi în cazul infectării cu COVID-19. La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi în momentul de faţă sunt patru pacienţi care pot fi etichetaţi drept recăderi. Ei sunt pacienţi declaraţi vindecaţi, au avut două teste negative la interval de 24 de ore, ulterior fiind pozitivi la o nouă testare. Unii au fost simptomatici, alţii au fost asimptomatici. Am observat că în general organismele imunodeprimate pot prezenta forme simptomatice de boală. Din nefericire, şi o colegă de la Suceava a avut o astfel de recădere, dar are o formă care nu pune probleme deosebite", a declarat Carmen Dorobăţ.

Citește și: Șoc total! Dana Budeanu este vizată de un dosar penal. Procurorii știu doar fapta, nu și autorul

Aceasta a spus că nu se cunosc motivele recăderii în unele cazuri de infectare cu COVID-19, scrie agerpres.ro.

"Este un virus pe care nu îl cunoaştem. Ar trebui să răspundem la întrebări multe. Aşa cum am văzut, nu toate organismele reuşesc să elimine virusul din organism, pentru că probabil nu toate organismele reuşesc să producă o cantitate de anticorpi suficientă sau în timp util astfel încât să ducă la eliminarea virusului, şi atunci apar astfel de recăderi. Noi, infecţioniştii, ne-am mai reîntâlnit cu astfel de situaţii şi în infecţia cu virusul hepatitei B. Ca urmare, trebuie monitorizare în cazul pacienţilor cu COVID-19 din partea medicului infecţionist", a declarat dr. Dorobăţ.

Citește și: Guvernul Orban, o nouă lovitură! Revoluție în domeniul proiectelor de infrastructură. Cum sunt afectate autoritățile locale

Spitalul de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, care are o capacitate de cazare de 210 paturi, este centru regional unde sunt aduse spre testare şi internate persoane confirmate cu COVID-19. Majoritatea pacienţilor cu COVID-19 sunt din judeţele Suceava, Neamţ, Botoşani şi Bacău. În prezent, la Spitalul de Boli Infecţioase mai sunt disponibile opt locuri de cazare în saloane şi rezerve şi doar un loc la Terapie Intensivă.

Citește și: Nelu Tătaru, reacție furibundă: ‘Vrem, nu vrem, suntem într-o stare de alertă, declarată, decretată sau nu’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.