Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO-VIDEO Lupte grele în Crimeea: serviciile secrete ucrainene ar fi scufundat nava rusească 'Serghei Kotov'

serghei kotov

UPDATE 5 martie, ora 11.25: Direcția Principală de Informații din cadrul Ministerului Apărării al Ucrainei a confirmat atacul

Direcția Principală de Informații din cadrul Ministerului Apărării al Ucrainei a anunțat distrugerea navei de patrulare a Flotei Mării Negre a Federației Ruse "Serghei Kotov".

"În noaptea de 4-5 martie 2024, unitatea specială a Serviciului de Informații al Apărării al Ucrainei "Grupul 13" a atacat nava de patrulare a Flotei Mării Negre a Federației Ruse "Serghei Kotov". Misiunea s-a desfășurat în cooperare cu Forțele Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei și cu sprijinul Ministerului Transformării Digitale al Ucrainei. Ca urmare a unei lovituri a dronelor navale Magura V5, nava rusească a proiectului 22160 "Serghei Kotov" a suferit avarii la pupa, tribord și părțile portului", se arată pe canalul de Telegram al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

De asemenea, costul navei scufundate este estimat la aproximativ 65 de milioane de dolari.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Dronele navale ucrainene au lovit noaptea trecută nava de patrulare rusă „Serghei Kotov” din zona Crimeea.

Potrivit Ukrainska Pravda, această informație a fost confirmată de o sursă din cadrul Direcției Principale de Informații, atac coordonat de soldații Direcției Principale de Informații, relatează Unian, publicație din Ucraina.

Șeful biroului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Andriy Yermak, a confirmat atacul. „Flota Mării Negre a Federației Ruse este un simbol al ocupației. Nu poate fi în Crimeea ucraineană", a spus el.

Între timp, pe diverse canale de Telegram, a apărut un clip în care se presupune că e momentul în care nava e scufundată, însă e greu de precizat dacă filmarea e și autentică. Filmarea nu a fost confirmată și de o sursă independentă.

În filmare, se pot auzi focuri de armă, iar o dronă maritimă lovește nava și are loc o explozie.

Partea rusă nu a comentat situația până la publicarea acestei știri.

Nu e primul atac

Acesta nu este primul atac asupra navei Serghei Kotov. La 1 august 2023, Ministerul rus al Apărării a declarat că ar fi respins o încercare a dronelor navale ucrainene de a ataca două nave rusești în Marea Neagră pe timp de noapte. Apoi, potrivit rușilor, se presupune că trei bărci maritime fără pilot ale Forțelor Armate ale Ucrainei au încercat să atace navele de patrulare "Serghei Kotov" și "Vasily Bykov".

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.