Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest în Piața Universității și în mai multe orașe din țară. Dacian Cioloș, prezent. Ce mesaj transmite Dan Barna / VIDEO &FOTO

Inquam Photos / Octav Ganea
protest universitate

UPDATE: Peste 200 de persoane protestează, sâmbătă seara, pe bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca față de Ordonanța fiscală și intenția Guvernului de a da o ordonanță pentru aministie și grațiere, aceștia cerând demisia Executivului, anunță Mediafax.

Participanții la protest s-au adunat, sâmbătă seara, pe bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, având steaguri tricolore și ale Uniuniii Europene, dar și bannere cu mesaje precum „Hohohoții”, „91% dintre români, 87% dintre alegătorii PSD-ALDE-UDMR spun nu amnistiei și grațierii – Uniți salvăm toată România”, „România, te rog, trezește-te”.

ULTIMĂ ORĂ CONFLICT între jandarmi și participanții la mitingul din Capitală

UPDATE: Preşedintele USR, deputatul de Sibiu Dan Barna, a declarat sâmbătă seara că se aşteaptă şi speră să fie proteste împotriva PSD şi a Guvernului în cât mai multe locuri din ţară, pentru că "în continuare există pericolul amnistiei şi graţierii". 

"Lucrurile merg prost. România merge într-o direcţie pe care nu ne-a dorit-o şi care necesită în continuare multă implicare şi prezenţă în stradă. Am văzut această ordonanţă de acum o zi. În continuare există pericolul amnistiei şi graţierii şi e un pericol foarte mare. Societatea trebuie să reacţioneze. Sunt aici alături de sibieni", a spus Dan Barna, prezent la protestul de la Sibiu, conform agerpres.ro.

UPDATE: La protestul de la Piața Universității participă și fostul premier Dacian Cioloș.

content-image

content-image

content-image

Mai multe persoane s-au adunat în fața Guvernului sâmbătă după-amiază. Protestul marchează 29 de ani de la Revoluţia din decembrie. De asemenea, se protestează faţă de tentativele privind amnistia şi graţierea. La momentul transmiterii acestei știri, persoanele au pornit în marș spre Piața Universității.

„Decembrie 1989. 1.116 de oameni au murit pentru libertate.Nu au murit pentru amnistia şi graţierea ticăloşilor. Au murit pentru dreptate şi pentru libertate. Acum, la mai puţin de 29 de ani, lupta lor riscă să fie în zadar. Libertatea şi dreptatea sunt în pericol”, au anunțat, pe Facebook, iniţiatorii acestui demers.

Participanţii la eveniment au fost rugaţi să vină cu câte o candelă pentru a onora memoria celor care şi-au pierdut viaţa în urmă cu 29 de ani.

„Ne vom strânge la ora 16:00 în Piaţa Victoriei, iar la ora 17:00 vom pleca în marş spre Piaţa Universităţii pentru a aprinde candele şi pentru a citi numele fiecărui erou. Ei au crezut în libertate în cele mai negre vremuri ale României. Voi credeţi?”, mai spun organizatorii. Demersul a fost iniţiat de organizaţiile Rezistenţa, Corupţia Ucide şi Iniţiativa România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.