Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Avion militar rusesc, prăbușit în Marea Neagră. Ar fi fost doborât din greșeală de forțele rusești

Captură video
avion prabusit

Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare în apropiere de Crimeea ocupată, a afirmat pe 28 martie șeful instalat de Rusia la Sevastopol, Mihail Razvozhayev, potrivit publicației Kiev Independent.

Razvozhayev a susținut că pilotul s-a ejectat la timp și a fost preluat de salvatorii de la Serviciul de salvare din Sevastopol la aproximativ 200 de metri de țărm.

Împuternicitului rus a susținut că pilotul nu a fost rănit și că niciun sit civil nu a fost avariat în urma prăbușirii. Razvozhayev nu a precizat cauza prăbușirii avionului și nici tipul aeronavei.

Anterior, la 28 martie, canalele rusești Telegram au transmis presupusele imagini cu avionul în flăcări și în cădere deasupra peninsulei ocupate și cu o parașută a pilotului ejectat.

Avionul ar fi fost doborât de apărarea antieriană rusească

Potrivit afirmațiilor împărtășite pe canalul Telegram al Crimeei Wind, avionul a fost doborât din greșeală de către forțele rusești. Canalul a susținut că avionul a fost doborât deasupra Sevastopolului după ce a decolat de pe aerodromul militar Belbek.

Deși modelul exact al avionului nu este clar, imaginile partajate pe canalele Telegram arată ceea ce pare a fi un avion de luptă. Unele canale au identificat avionul ca fiind un Su-35 sau un Su-27.

Oficialii ucraineni nu au comentat afirmațiile, care nu pot fi verificate în mod independent.

Forțele aeriene ale Rusiei au suferit pierderi deosebit de grele la sfârșitul lunii februarie și în martie, pierzând peste o duzină de avioane de luptă, inclusiv bombardiere de luptă Su-34, avioane de luptă Su-35 și un avion militar de spionaj rar A-50.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.