Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

3 morţi şi peste 100 de răniţi în accidentul de tren din New Jersey

Cel puţin trei persoane au murit şi peste o sută au fost rănite, numeroase dintre ele grav, într-un accident feroviar care s-a produs joi dimineaţă la Hoboken, statul New Jersey, în apropiere de New York, informează autorităţile, citate de AFP, potrivit agerpres.

Vezi și: SURSE: Blaga joacă la rupere. Omul impus în conducerea PNL

Trenul de navetişti, plin la acea oră de vârf, nu s-a oprit la intrarea în gara din Hoboken - un oraş situat chiar în faţa zonei Manhattan, de cealaltă parte a râului Hudson - şi a lovit opritoarele situate la capătul liniei şi apoi zidul situat la câţiva metri distanţă, a explicat un lucrător feroviar care a asistat la accident.

Potrivit lui Michael Larson, un alt angajat al companiei feroviare intervievat de CNN, trenul a lovit opritoarele de la capătul liniei cu o asemenea violenţă încât s-a ridicat şi a provocat prăbuşirea plafonului de sticlă de deasupra liniei.

'Nu am încetinit deloc', a povestit un pasager al trenului, Jim Finan, pentru postul de televiziune Fox News. 'Am lovit opritorul în plin. După aia s-a instalat panica, oamenii au încercat să spargă geamurile', a relatat el.

El a confirmat că trenul era plin: 'Toţi cei care călătoreau în picioare au fost aruncaţi de şoc'.

Citeşte şi: Alis Grasu îi răspunde lui Cătălin Tolontan, apare numele lui Gigi Becali: 'Nu am luat niciun leu'

Unul dintre agenţii aflaţi la faţa locului a povestit pentru AFP că 'plafonul gării s-a prăbuşit deasupra'. El a mai precizat că unele persoane care se aflau pe peron la momentul intrării trenului în gară au fost lovite.

'Când am ajuns la faţa locului am văzut oameni alergând, oameni răniţi, unii dintre ei grav. Au existat cu siguranţă pagube mari. O parte din acoperiş s-a prăbuşit', a povestit la rândul său Pancho Bernasconi, director al agenţiei de fotografie Getty, care se afla în gară.

Citește și: Percheziții la creatoarea Adina Buzatu, un celebru scriitor și un cunoscut avocat: Sunt acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani

Imaginile care circulă pe reţelele sociale arată scene de haos, confuzie, şi un tren puternic lovit care a provocat temeri că în interior au fost blocaţi pasageri.

Toate trenurile care treceau prin gara din Hoboken au fost suspendate temporar, au anunţat serviciile de salvare.

Citeşte şi: Gigi Becali intervine în scandalul momentului: 'Nu am făcut nicio nelegiuire'

Accidentele de tren nu sunt rare în SUA, unde lipsa de investiţii în reţeaua feroviară este acuzată frecvent, notează AFP.

Ultimul mare accident datează din mai 2015, când un tren Washington-New York al companiei Amtrak a deraiat la Philadelphia, provocând moartea a opt persoane şi rănirea a 200.

Citeşte şi: Un club celebru din București a fost INCHIS: Acuzații de evaziune fiscală

În decembrie 2013, la New York, un tren de navetişti care se deplasa cu prea multă viteză a ratat un viraj la sosirea în Bronx, provocând moartea a patru persoane şi rănirea altor 67.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.