Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiune de AMPLOARE: Polițiștii au identificat site-uri ce incitau la acțiuni TERORISTE

Al-Shabab teroristi

Poliţiştii români, împreună cu omologii din Belgia, Franţa şi Olanda, sub coordonarea Europol, au identificat aproape 2.000 de mesaje care incitau la acţiuni teroriste, promovate în nouă limbi, pe 35 de platforme online şi care au fost reclamate administratorilor pentru a fi îndepărtate.

"În perioada 29 - 30 noiembrie, poliţiştii din România, Belgia, Franţa şi Olanda, sub coordonarea Europol, au acţionat pentru combaterea propagandei teroriste şi a materialelor promovate de grupări teroriste. Din datele existente reiese că membrii grupărilor teroriste folosesc şi reţelele de socializare pentru radicalizarea, recrutarea şi instigarea la acţiuni extremiste", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Citește și: Simona Halep uimește din nou: A anunțat că RENUNȚĂ

În acest context, la Haga, a avut loc o întâlnire a specialiştilor în combaterea terorismului din aceste ţări, care a avut ca scop identificarea şi luarea măsurilor necesare pentru îndepărtarea de pe internet a mesajelor care incitau la acţiuni teroriste şi violente.

"În urma activităţii comune a poliţiştilor participanţi au fost identificate 1.814 mesaje care incitau la acţiuni teroriste şi violente, promovate în nouă limbi, pe 35 de platforme online. Acestea au fost reclamate administratorilor platformelor, pentru ca aceştia să ia măsuri în vederea îndepărtării lor", se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.