Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul care CUTREMURĂ Europa: Vom intra în HAOS din cauza închiderii granițelor

Children from minority Yazidi sect, fleeing violence from forces loyal to Islamic State in Sinjar town, make way towards Syrian border, on outskirts of Sinjar mountain

Înaltul Comisar al ONU pentru refugiaţi, Filippo Grandi, a declarat marţi că tot mai numeroasele decizii de închidere a frontierelor pentru refugiaţi şi imigranţi pe ruta balcanică riscă să creeze 'haos' în Europa, relatează AFP.

"Sunt extrem de îngrijorat de informaţiile privind tot mai numeroasele decizii de închidere a frontierelor europene de-a lungul rutei balcanice, deoarece aceasta va crea şi mai mult haos şi confuzie" şi "cel mai probabil va spori fluxurile neregulate", a spus el, în timpul unei vizite pe insula elenă Lesbos, principal punct de intrare a imigranţilor şi refugiaţilor în Europa.

Citește și: SCANDAL uriaș stârnit de Oana Stancu: Băsescu se implică, un membru CSM și unul CNA cer măsuri

Grandi reacţionează la decizia de duminică a Macedoniei de a nu le permite afganilor ajunşi în Grecia să intre pe teritoriul său pentru a-şi continua drumul spre Europa. Această decizie, însoţită de un control sporit asupra exilaţilor cărora încă li se permite să treacă - sirieni şi irakieni - riscă să ducă la blocarea în Grecia mii de persoane venite din Turcia.

"Aceasta va spori povara de pe umerii Greciei, care îşi asumă deja o responsabilitate mare", şi "creează dezordine în ţările care primesc imigranţi şi refugiaţi", în contextul în care "nu există încă alternative" la gestionarea afluxului de imigranţi, a adăugat Grandi, care efectuează în Grecia prima sa vizită, de la preluarea funcţiei, în zonele unde ajung refugiaţi şi imigranţi.

"Programul european de relocalizare este încă extrem de limitat, iar programul de reinstalare din Turcia", care prevede transferul direct de refugiaţi în Europa, "nu a început încă", a subliniat Grandi, scrie agerpres.ro

Citește și: Un fotomodel brazilian doarme, de 3 nopți, pe Aeroportul Henri Coandă: Ce a pățit femeia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.