Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China, avertisment pentru Donald Trump şi regimul de la Phenian: Un război în Peninsula Coreeană nu va avea niciun câştigător

Salon
china, sua, n korea

China a subliniat marţi că un război în Peninsula Coreeană nu va avea niciun câştigător, după ce şeful diplomaţiei nord-coreene, Ri Yong-Ho, a afirmat că preşedintele american Donald Trump a declarat război ţării sale şi că Phenianul îşi rezervă dreptul de a lua contramăsuri, relatează Reuters, citat de agerpres.ro

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Lu Kang, a declarat că Beijingul speră că oficialii americani şi cei nord-coreeni realizează că recurgerea la mijloace militare nu a fost niciodată o cale viabilă. 

Totodată, China critică escaladarea verbală dintre Donald Trump şi regimul de la Phenian, a afirmat Lu Kang în cadrul unei conferinţe de presă la Beijing.

Sorina Matei pune tunurile pe Laura Codruța Kovesi: 'E o varză totală. Nu se pupă nimic cu nimic'


Schimbul de insulte şi ameninţări între Washington şi Phenian s-a intensificat după ce preşedintele Donald Trump a declarat în Adunarea Generală a ONU că va distruge total Coreea de Nord dacă va fi pus în situaţia de a-şi apăra ţara sau aliaţii - Coreea de Sud şi Japonia. 

În replică, ministrul nord-coreean de externe, Ri Yong-Ho, a declarat luni, la New York, că preşedintele american Donald Trump a declarat război ţării sale şi că Phenianul îşi rezervă dreptul de a lua contramăsuri, inclusiv prin doborârea de bombardiere strategice americane chiar dacă acestea nu se află în spaţiul aerian nord-coreean. 

Casa Albă a negat însă că Statele Unite ar fi declarat război Coreii de Nord. "Nu am declarat război Coreii de Nord. Sincer, sugestia respectivă este absurdă", a afirmat purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei americane Sarah Sanders, adăugând că "niciodată nu este bine pentru o ţară să doboare un avion al altei ţări în spaţiul aerian internaţional".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.