Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvern, anunț IMPORTANT: Ce se va întâmpla cu ROMÂNII din Marea Britanie după BREXIT

www.catholicherald.co.uk
brexit

Guvernul Marii Britanii dă asigurări că drepturile şi statutul cetăţenilor altor state UE care trăiesc în Marea Britanie nu sunt afectate în niciun fel, pentru moment, de rezultatul referendumului din 23 iunie privind ieşirea din Uniunea Europeană. Odată ce Brexitul se va materializa însă, lucrurile nu mai sunt atât de clare, însă guvernul britanic se arată încrezător că statutul legal al cetăţenilor UE are trăiesc în Marea Britanie, şi cel al britanicilor plecaţi în alte state UE, "vor fi protejate adecvat".

"Decizia privind declanşarea Articolului 50 (al Tratatului de la Lisabona - n.r.) şi începerea procesului oficial de ieşire din UE aparţine viitorului prim ministru. Marea Britanie rămâne în UE în timpul desfăşurării acestui proces, până când negocierile prevăzute la Articolul 50 vor fi finalizate", se arată într-un comunicat publicat de guvernul Marii Britanii, citat de Economica.net.

Cetăţenii altor state UE care trăiesc de cel puţin cinci ani în Marea Britanie, cu forme legale, primesc automat drept permanent de rezidenţă, conform legislaţiei europene. Nu trebuie să se înregistreze sau să obţină vreo documentaţie pentru a-şi asigura acest statut, se spune în comunicat. Cei care trăiesc în Marea Britanie cu forme legale de cel puţin şase ani au opţiunea să aplice pentru cetăţenie.

Angela Merkel, ULTIMATUM pentru Marea Britanie în cazul Brexit

Cei care trăiesc în UK de mai puţin de cinci ani au în continuare dreptul de şedere, conform legislaţiei europene.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.