Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O moldoveancă de peste Prut, CAPUL unei reţele de trafic de persoane

politia de frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut, luni, o femeie, cetăţean din Republica Moldova, urmărită internaţional, pe numele căreia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 6 ani, de către autorităţile din Portugalia.

Citeşte şi: Provocarea Ardeiului Iute a băgat zeci de adolescenţi în spital

Potrivit unui comunicat de presă remis, luni, de Inspectoratul Teritorial Poliţei de Frontieră Iaşi, anchetatorii portughezi au stabilit că femeia era coordonatoarea unei reţele trafic de migranţi, din care făceau parte 28 de persoane.

'În data de 5 septembrie, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în ţară, cetăţeanul din R. Moldova Dorina T., în vârstă de 56 de ani, pasageră într-un un autoturism înmatriculat în R. Moldova. La controlul specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele femeii era emisă, de către autorităţile din Portugalia, o alertă de punere în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de corupţie pasivă, delapidare, complicitate la trecere şi şedere ilegală pe teritoriul Portugaliei, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals', precizează sursa citată, potrivit agerpres.ro

Autorităţile portugheze au stabilit faptul că femeia a fondat la Lisabona o asociaţie internaţională, prin intermediul căreia asigura invitaţii la diverse evenimente cetăţenilor moldoveni care vroiau să ajungă şi să rămână pe teritoriul Portugaliei.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui, în vederea luării măsurilor ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.