Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul care l-a numit pe Iohannis 'diletant' îi face statuie Codruţei Kovesi în Der Spiegel

KOVESI

Jurnalistul Keno Verseck semnează în publicaţia germană Der Spiegel un articol în care Laura Codruţa Kovesi este numită "vânătoarea supremă de corupţi", "femeia în faţa căreia tremură politicienii din România". În urmă cu trei luni, acelaşi jurnalist, în aceeaşi publicaţie, îl numea pe Klaus Iohannis "diletant", din cauza faptului că i-a retras decoraţia lui Laszlo Tokes.

În articolul din Der Spiegel, Kovesi este prezentată ca o eroină a românilor, persoana care conduce instituţia care se bucură de cea mai mare încredere în rândul populaţiei. Pe lângă detaliile din viaţa profesională şi personală a şefei DNA, în articol mai sunt citaţi şi lideri de opinie din România, cum ar fi Andrei Cornea şi Alina Mungiu-Pippidi, dar şi site-ul de satiră Times New Roman, cu deja celebra glumă despre lacrimile de corupt folosite de Kovesi în loc de cafea. În final, jurnalistul aminteşte despre tentativele Parlamentului de a-i scăpa de justiţie pe unii membri ai săi, dar şi despre deciziile CCR care ar fi limitat puterile DNA.

Vezi şi: Cine este jurnalistul care l-a desfiinţat pe Iohannis în Spiegel: Freelancer care a colaborat cu ICR

Articolul din Der Spiegel continuă pe blogul jurnalistului, cu un interviu cu Laura Codruţa Kovesi. Procurorul-şef al DNA susţine că nu instrumentează dosare, ci doar stabileşte priorităţile Direcţiei: achiziţiile şi sănătatea. Laura Codruţa Kovesi afirmă că cel mai important rol al său este acela de a-şi apăra colegii de presiuni, anchetele fiind meritul procurorilor.

"Daptul că am câştigat mai multă încredere în rândul populaţiei a dus la primirea mai multor plângeri de la cetăţeni faţă de anii anteriori, chiar şi în cazuri importante. În mod special, numărul plângerilor de la oameni care lucrează în instituţii ale statului creşte", afirmă Kovesi, care mai spune că astfel a crescut numărul cazurilor: "Doar anul acesta avem 10.000 de dosare la care lucrează numai 100 de procurori, alţi 50 de procurori participă la şedinţele de judecată."

Şefa DNA declară că un pas important a fost învăţarea procurorilor că sunt independenţi, un proces de maturizare care a permis anchetarea unor persoane cu funcţii înalte. Kovesi răspunde şi criticilor conform cărora DNA face poliţiei politică. "Acest reproş ni se aduce pentru că anchetele noastre vizează politicieni. Dar noi nu anchetăm persoane pentru că sunt politicieni, ci pentru că cineva lucrează într-o instituţie publică şi este suspectat de corupţie. În ultimii ani am avut cazuri legate de politicieni din toate partidele, nu doar dintr-un singur partid", explică Laura Codruţa Kovesi.

Vezi şi: Se schimbă legea? Judecătorii și procurorii vor plăti, dacă greșesc

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.