Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste o sută de persoane au protestat la Galați faţă de rezultatul alegerilor din Republica Moldova

www.jurnalistii.ro
proteste Chișinău

Peste o sută de persoane s-au adunat luni seara în Grădina Publică din municipiul Galaţi pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de rezultatele alegerilor din Republica Moldova. Majoritatea protestatarilor au fost studenţi basarabeni care învaţă la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Studenţii au aprins lumânări simbolice pentru moartea democraţiei în Republica Moldova şi au scandat 'Alegeri repetate', 'Mai vrem o şansă!' şi 'Vrem viitor/Fără Dodon'. Tinerii au agitat steaguri ale României şi au afişat un banner pe care scria 'Dodon nu meriţi acest fotoliu, jos socialismul, Basarabia-i în doliu'.

"Nu am avut alegeri corecte, multă lume nu a putut să voteze, mai ales cei din Diaspora. Alegerile au fost fraudate şi de aceea protestăm. Aşteptăm să ne audă cineva să ia măsuri împotriva fraudelor viitoare", a declarat Andrei, student din Republica Moldova. Cristian, un alt student basarabean, a spus: "Am venit să punem o lumânare la mormântul instituţiilor din Moldova în special Comisia Electorală Centrală (CEC), o instituţie care merită să fie cercetată, să se facă dreptate. Sperăm să ne facem auziţi, să se continue lupta, căci Moldova este într-o stare deplorabilă. Dacă acceptăm fărădelegile, vom rămâne acolo unde suntem".

"Este zi de doliu pentru studenţii basarabeni din Galaţi. Suntem nemulţumiţi de rezultatele alegerilor, au fost fraudate, buletinele de vot au fost insuficiente. Noi am ieşit afară pentru cei de acasă, căci noi suntem aici, în UE, dar ei ce o să facă? Acesta nu este un protest, este o adunare paşnică în care studenţii moldoveni îşi exprimă nemulţumirea. Aşteptăm multe... Vreau un al treilea tur şi mai vreau ca cei de acasă să ne audă vocea, să se schimbe ceva", a declarat Petronela, o altă studentă din Republica Moldova. "Toţi studenţii care ne-am adunat aici cerem să se facă dreptate. Am ieşit afară pentru un viitor mai bun, pentru cei de acasă. Suntem foarte deranjaţi de îngrădirea dreptului la vot, alegătorilor practic li s-a furat dreptul de a vota, vorbim de cei din Diaspora. Cerem demisia CEC şi vrem să se facă dreptate', a spus, la rândul său, Dumitru, student moldovean care învaţă la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Adunarea publică s-a desfăşurat paşnic, nefiind înregistrat niciun incident, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.