Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu intervine în scandalul momentului: Ce se va întâmpla cu 'oaia' şi cu 'frunza'

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Grindeanu

Ministrul Turismului, Mircea Dobre a declanşat o întreagă controversă transformată într-un scandal. Ar fi vrut să schimbe celebra 'frunză' a Elenei Udrea, brandul turistic al României, cu o 'oaie'. Până la urmă totul s-a sistat pentru că dacă s-ar fi făcut această schimbare România era bună de plată la Comisia Europeană. Brandul turistic e valabil până în 2020. Schimbarea prevedea un cost foarte mare.

Citește și: STUDIU 40% dintre cei care navighează pe internet nu utilizează mijloace de apărare împotriva virusurilor

În acest scandal a intervenit şi premierul Sorin Grindeanu care spune că totul a fost o neînţelegere. "E discutabilă şi alegerea frunzei din urmă cu câţiva ani. Am discutat cu ministrul Dobre să văd despre ce e vorba. Nu am văzut declaraţia domnului Daea de la Agricultură. I-am cerut clarificări domnului ministru Dobre. Se promovează România, nu se schimbă frunza. Promovăm România prin Dracula, Mioriţa. De aici până la schimbarea siglei e cale lungă. Am vorbit cu domnul Dobre despre tichetele de vacanţă.", a spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu a anunţat că ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu nu va fi remaniată. Mai mult, premierul spune că este foarte mulţumit de fostul primar al Craiovei. "Suntem cu toţii focusaţi pe ce avem de îndeplinit. Eu sunt mulţumit de ministerul de Interne. Nu au fost lucruri simple de gestionat. Remanierile nu le discut înainte de a discuta cu liderii coaliţiei şi nu le discut la TV. Am văzut şi îi mulţumesc public pentru implicarea pe care o are în acest proiect. Probabil se va aproba săptămâna viitoarea legea salarizării. Să vedem anvelopa finală, să facem calcule. Poate etapizăm, poate nu", a mai spus Grindeanu care s-a referit şi la Codurile Penale care ar fi mâine pe ordinea de zi a Guvernului.

Citește și: Biblia în versuri, o lucrare unică în țară, va putea ajunge la românii de pretutindeni

"Nu m-am uitat pe ordinea de zi să văd dacă sunt Codurile Penale. Poate sunt în primă lectură. Normal că va fi o rectificare undeva în august. E corect să o facem. Poate reuşim să găsim bani şi pentru ambulanţe", a încheiat premierul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.