Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trădarea vine din INTERIOR: Cum a fost ‘înjunghiat politic’ BoJo, liderul pro-BREXIT

twitter.com
gove pro brexit

După victoria taberei pro-Brexit la referendumul de pe 23 iunie, situaţia pe scena politică din Marea Britanie s-a schimbat în ultimele ore înainte de desemnarea noului șef al Partidului Conservator, care va fi și premierul Marii Britanii după retragerea lui David Cameron.

Ministru Justiţiei, Michael Gove, s-a înscris joi dimineaţă în cursa internă pentru şefia conservatorilor, după demisia premierului David Cameron din poziţia sa în cadrul partidului şi, respectiv, executivului. Gove a reprezentat una dintre cele mai importante voci ale conservatorilor pentru ieşirea Marii Britanii din UE, deşi este un politician apropiat de prim-ministrul demisionar, scrie Reuters

”Am vrut să contribui la construirea unei echipe în spatele lui Boris Johnson, pentru ca un politician care a cerut ieşirea din UE să aibă ocazia de a ne conduce spre un viitor mai bun. Însă, am devenit din ce în ce mai reţinut faţă de ideea că Boris ar putea să construiască o echipă potrivită pentru confruntarea care-l aşteaptă”, a declarat demnitarul britanic.

Acuzaţii uluitoare la adresa lui Mircea Dinescu şi Andrei Pleşu: Ar fi agenţi externi


Ulterior, Johnson a anunţat că nu îşi va lansa candidatura, fără a răspunde acuzaţiilor lui Gove. Într-o declaraţie surprinzătoare, făcută la Londra, Johnson a spus că el nu este persoana adecvată pentru a-şi asuma responsabilitatea guvernării. El a susţinut că a condus capitala Marii Britanii în timpul revoltelor, furtunilor şi atacurilor teroriste, adăugând că Londra este capitala numărul unu la nivel mondial ca destinaţie turistică.

Politicianul conservator a încheiat un discurs lung despre atribuţiile următorului premier britanic cu următoarele cuvinte:

„După consultarea colegilor mei şi luând în considerare situaţia din Parlament, am ajuns la concluzia că această persoană (n.r. - capabilă de prelua postul de prim-ministru) nu sunt eu.”, potrivit The Sun.

Cei doi politicieni împărtăşeau o prietenie veche de mai mult de 30 de ani, din perioada în care au fost colegi în clubul de dezbateri Oxford Union, conform The Guardian.

Surprizele noii legi a salarizării bugetare: Sporurile, incluse în salariul de bază

Colaborarea lor politică în cadrul campaniei pro-Brexit a fost unul dintre principalele motive ale succesului referendumului și părea să fie o colaborare pe termen lung, Gove urmând să fie răsplătit cu postul de secretar pentru politică externă în viitorul cabinet.
Decizia lui Gove a stârnit reacţii de uimire, dar mai ales furie în tabăra susţinătorilor lui Boris Johnson, care au folosit cuvântul "trădare" pentru a descrie gestul lui Gove. Cei mai fermi nu s-au ferit să-l catalogheze drept „nemernic”.

O reacție vehementă a venit din prtea parlamentarului conservator Jake Berry, unul dintre susţinătorii fostului edil al Londrei, care a declarat că există un loc special în Iad pentru oameni ca Gove.

„Există o groapă foarte adâncă rezervată în Iad pentru unul ca el #Gove” a scris pe Twitter parlamentarul conservator.

content-image

Stanley Johnson, tatăl lui Boris, l-a comparat pe Gove cu senatorul roman care l-a omorât pe  Julius Caesar, spunând: Și tu Brutus, este comentariul meu, a declarat el pt BBC Radio 4.

Totodată, tabăra lui Johnson a acuzat conspiraţii în sânul elitei conservatorilor, implicându-i pe David Cameron sau pe magantul media Rupert Murdoch, al cărui corporaţie deţine publicaţiile „The Times”, „The Sun” şi „Sunday Times” în Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.