Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu despre Vâlcov: Nu se știe dacă va începe și când va începe urmărirea penală

Traian Basescu

Președintele spune că are informații potrivit cărora pe numele lui Vâlcov, din vremea când era primar al Slatinei, ar exista niște plângeri cu caracter penal.

”Mi s-a părut o neasumare publică. Articolul 104 din Contituție prevede că mandatul unui ministru începe după depunerea jurământului. E o tradiție a învestirii, iar participarea premierului și a celorlalți miniștri e un semn de solidaritate, cu rădăcini în Constituție și nu am vrut să renunț la această simbolistică veche de 25 de ani.

Aștept prezența lui Ponta care va însemna asumarea propunerii lui Darius Vâlcov. Nu e vorba că Darius Vâlcov e urmărit penal, dar are diverse aspecte din mandatul de primar care au fost sesizate justiției și nu se știe când începe și dacă începe urmărirea penală. Gestul lui Ponta mi s-a părut o fugă de răspundere.

E un ministru care poate avea probleme. Mâine, când se va adopta Ordonanța de Urgență cu primarii, Ponta va fi ”întâmplător” în Turcia.

Învestirea nu va avea loc decât în prezența lui Victor Ponta. Trebuie să respecte statul român și simbolurile lui.”, a declarat Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.