Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul CEO-ul FTX, condamnat la închisoare. Judecătorul i-a refuzat cauțiunea: Doar pentru că a fost mai subtil decât un mafiot nu înseamnă că este în regulă

bbci.co.uk
Sam Bankman-Fried

Un judecător federal din Statele Unite i-a revocat cauțiunea fostului CEO FTX , Sam Bankman-Fried, acuzat că a furat miliarde de dolari din fonduri ale clienţilor FTX/ Se pare că fostul CEO FTX ar fi divulgat de informații reporterilor New York Times într-o presupusă încercare de a intimida martorii.

Potrivit rapoartelor persoanelor prezente la o audiere din 11 august la Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul de Sud din New York, judecătorul Lewis Kaplan a ordonat revocarea cauțiunii lui Bankman-Fried, sugerând că acesta va fi ținut în închisoare până la sfârșitul celor două procese ale sale. pentru fraudă legată de activitățile sale la FTX. Procurorii au făcut presiuni pentru revocarea cauțiunii de 250 de milioane de dolari a lui Bankman-Fried, care l-a ținut în afara arestului de la acuzarea sa în decembrie 2022, conform cointelegraph.com.

Kaplan a spus că interviurile lui Bankman-Fried cu reporterii New York Times au dus la schimbul de informații cu intenția probabilă de a „răni și speria” fostul CEO al Alameda Research, Caroline Ellison, fosta lui colegă și prietenă. Echipa juridică a lui Bankman-Fried a confirmat că acesta le-a furnizat reporterilor o parte din informațiile publicate, ceea ce l-a determinat pe Kaplan să impună o ordonanță pentru a împiedica declarațiile extrajudiciare legate de dosarul penal.

 

 

Asistentul procurorului american Danielle Sassoon ar fi citat încălcările de către Bankman-Fried a condițiilor anterioare privind cauțiunea, care includea un mesaj pe aplicația Signal către consilierul general al FTX US Ryne Miller în ianuarie, folosind o rețea privată virtuală pentru activitatea sa pe internet și eliberând informații reporterilor care vizează intimidând-o pe Ellison. Sassoon a adăugat că unitatea de corecție din districtul Putnam a fost pregătită să ofere lui Bankman-Fried, care se numește și „SBF”, un laptop în cazul în care judecătorul ordonă arestarea preventivă, dar a sugerat, de asemenea, că detenția la domiciliu cu restricții pe Google Drive este o opțiune.

Având în vedere probele, concluzia mea este că există un motiv probabil pentru a crede că inculpatul a încercat să manipuleze martorii de cel puțin două ori”, a spus Kaplan, enumerând încălcări suplimentare. „Considerând toate lucrurile, voi revoca cauțiunea.

Sassoon ar fi argumentat că SBF le-ar fi cerut martorilor să șteargă anumite mesaje și documente. Avocatul lui Bankman-Fried, Mark Cohen, a presat judecătorul să-i permită SBF să-și continue condițiile de eliberare pe cauțiune, invocând necesitatea de a se coordona cu echipa juridică și a adăugat că orice acuzație de intimidare a martorilor este o problemă pentru procesul său din octombrie.

Doar pentru că inculpatul a fost mai subtil decât un mafiot nu înseamnă că este în regulă. [...] Este suficient ca instanța să concluzioneze că detenția este adecvată dacă este puțin probabil să respecte condițiile sale de cauțiune”, a spus Sassoon. „El are intenția de a interfera cu integritatea procesului”.

Cohen a spus că echipa juridică a SBF intenționează să facă recurs la hotărâre și l-a presat pe Kaplan să-i suspende ordinul până la acel moment. Cu toate acestea, judecătorul a respins moțiunea și a ordonat arestarea preventivă a lui Bankman-Fried, probabil la unitatea de corecție din districtul Putnam. Odată ce începe procesul din octombrie, SBF ar putea fi mutat la Centrul Metropolitan de Detenție din Brooklyn. Se pare că a fost scos din sala de judecată cu cătușe.

Bankman-Fried se confruntă cu 12 acuzații penale repartizate în două procese programate să înceapă în octombrie 2023 și martie 2024. Deși procurorii au anunțat în iulie că intenționează să renunțe la acuzația privind încălcarea legilor privind finanțarea campaniei, din cauza condițiilor unui acord de extrădare cu Bahamas, ei au spus pe 8 august că vor considera în continuare presupusa schemă ca parte a unei acuzații de fraudă prin cablu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.