Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un apropiat al lui Liviu Dragnea, la sediul DIICOT

Inquam Photos / Octav Ganea
paul ionescu

Paul Ionescu, un apropiat al lui Liviu Dragnea, este audiat la această oră la sediul DIICOT în dosarul de înaltă trădare, deschis după plângerea depusă de Ludovic Orban pe numele premierului Dăncilă.

Paul Ionescu este consilier la Camera Deputaților.

În timp ce unele surse judiciare confirmă informația, alte surse neagă că Paul Ionescu ar fi audiat în acest dosar deschis pe numele premierului Dăncilă.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem pe marginea plângerii depuse de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, pe care o acuză de înaltă trădare.

"La data de 07.06.2018 s-a început urmărirea penală in rem (cauza Dăncila/Orban) pentru săvărşirea infracţiunii prevăzute de art.398 Cod Penal (înaltă trădare) raportat la articolul 394 lit.b şi articolul 407 al.1 Cod Penal (divulgarea sectetului care periclitează securitatea naţională)", a transmis DIICOT, săptămâna trecută.

ALERTĂ - Cum va fi definit abuzul în serviciu: varianta propusă de Ministerul Justiției/DOCUMENT

În 17 mai, Ludovic Orban a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea. Liderul PNL o acuză pe Dăncilă de "înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului", în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Ludovic Orban o acuză pe Viorica Dăncilă că ar fi făcut publice informaţii confidenţiale şi i-ar fi prezentat preşedintelui României informaţii false în legătură cu memorandumul adoptat de guvern pe tema mutării Ambasadei României în Israel.

La sfârșitul lunii aprilie, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și premierul Dăncilă au efectuat o vizită în Israel. Dragnea a fost însoțit atunci de consilierul său, Paul Ionescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.