Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Apărării: Guvernul român evaluează în prezent elicopterele Bell AH-1Z şi UH-1Y, în cadrul programului de înzestrare în domeniul apărării

Mihai Fifor

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a discutat cu reprezentanţii companiei Bell Helicopter despre posibilităţile de colaborare viitoare cu forţele armate şi industria de apărare românească, în cadrul programului de înzestrare în domeniul apărării, cu accent pe două dintre elicopterele Bell - AH-1Z Viper şi UH-1Y Venom.

În vizita făcută săptămâna trecută în SUA, ministrul Mihai Fifor s-a întâlnit cu reprezentanţii companiei Bell, iar discuţiile s-au axat, cu precădere, asupra posibilităţilor de cooperare în domeniul industriei de apărare.

Delegaţia MApN a vizitat Centrul Advanced Vertical Lift al Bell, iar Mihai Fifor şi CEO-ul Bell, Mitch Snyder, au discutat despre posibilităţile de colaborare viitoare cu forţele armate şi industria de apărare românească, cu accent pe două dintre elicopterele Bell - AH-1Z Viper şi UH-1Y Venom.

Conform reprezentanţilor companiei, Guvernul român evaluează în prezent elicopterele Bell AH-1Z şi UH-1Y în cadrul programului de înzestrare în domeniul apărării.

Elicopterul utilitar UH-1Y şi elicopterul de atac AH-1Z reprezintă cea mai nouă generaţie de elicoptere de luptă Bell şi oferă mijloacele cele mai eficiente de a îndeplini numeroase tipuri de misiuni în teatrele militare din toată lumea. Elicopterul de atac AH-1Z Viper şi cel utilitar UH-1Y Venom au în comun 85% din componentele de bază. Prin această caracteristică se îmbunătăţesc capacităţile de dislocare şi mentenanţă, se reduc în acelaşi timp cerinţele de formare şi amprenta logistică dintre cele două platforme, ceea ce conduce astfel la o reducere a costurilor totale ale ciclului de viaţă în ceea ce priveşte achiziţia, operaţiunile, întreţinerea şi suportul. Ambele aeronave pot funcţiona în mediile cele mai extreme, de la zona arctică până în zona deşertică şi îndeplinind specificaţiile stricte ale US Navy, rezistând tuturor tipurilor de coroziune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.