Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul sud-african a votat închiderea ambasadei Israelului

english.wafa.ps
africa de sud

Parlamentarii din Africa de Sud au votat marți, cu 248 de voturi pentru și 91 de voturi contra, în favoarea închiderii ambasadei Israelului din Pretoria și suspendării tuturor relațiilor diplomatice cu Israel până la încheierea incursiunii în Gaza, scrie Reuters.

Rezoluția este în mare parte simbolică, deoarece va depinde de guvernul președintelui Cyril Ramaphosa dacă o va pune în aplicare; un purtător de cuvânt al președinției a declarat că Ramaphosa „observă și apreciază” îndrumările parlamentului privind relațiile diplomatice ale Africii de Sud cu Israelul, în special cu privire la statutul ambasadei.

„Președintele și cabinetul sunt implicate în această chestiune, care rămâne responsabilitatea executivului național”, a spus Vincent Magwenya.

Ramaphosa și înalți oficiali ai ministerului de externe au criticat în mod vocal conducerea Israelului în timpul campaniei militare devastatoare împotriva Hamas în Fâșia Gaza, dens populată, solicitând Curții Penale Internaționale să îi investigheze pentru potențiale crime de război.

Ambasada Israelului nu a comentat încă votul.

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a acuzat recent Israelul de 'crime de război' şi 'genocid' în Gaza, cerând o încetare a focului 'imediată şi completă', în deschiderea unui summit extraordinar în format virtual al grupului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) cu privire la acest conflict, transmite AFP.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.