Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski descifrează planurile Rusiei în Europa: 'Putin nu va ierta niciodată asta / Rachetele ar putea zbura de mâine'

Volodimir Zelenski armata

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a relatat într-un interviu pentru CBS News ce ar fi capabilă să facă Rusia în Europa, 'chiar de mâine'. Potrivit liderului ucrainean, rachetele rusești „chiar de mâine ar putea zbura spre orice stat“.

Zelenski a avertizat asupra unei amenințări la adresa NATO din partea armatei lui Putin . Rachetele "chiar de mâine" ar putea zbura spre orice stat, a declarat președintele ucrainean pentru CBS News în timpul unui interviu. "Această agresiune și armata lui Putin pot veni în Europa, iar atunci cetățenii americani, soldații americani vor trebui să apere Europa pentru că sunt membri NATO", a avertizat liderul ucrainean.

Războiul Rusiei "poate ajunge în Europa, dar și în Statele Unite"

Potrivit lui Zelenski, liderul rus este hotărât să "readucă fosta Uniune Sovietică la gloria sa imperială și la granițele sale geografice". "Anii '80 și sfârșitul anilor '90 - el (Putin, - n.r.) nu va ierta niciodată asta", a spus președintele, sugerând că președintele rus are o ranchiună persistentă pentru prăbușirea lumii de dinaintea Războiului Rece. "El crede în asta. Nu trebuie să îl facem să se răzgândească ... Trebuie să îl schimbăm pe el. Trebuie să îl înlocuim", a opinat liderul ucrainean.

"Pentru el, noi suntem un satelit al Federației Ruse. În acest moment, suntem noi, apoi Kazahstan, apoi statele baltice, apoi Polonia, apoi Germania. Cel puțin jumătate din Germania", a spus el, reiterând un avertisment cu privire la ceea ce el consideră a fi intențiile lui Putin.

Putin reînnoiește amenințarea cu războiul nuclear și avertizează NATO să nu trimită trupe în Ucraina

Calificând invazia Rusiei în țara sa drept un război "împotriva democrației, împotriva valorilor, împotriva întregii lumi", Zelenskyy a declarat că poate că există unii în Occident care s-au săturat să audă acest mesaj, "dar s-au săturat doar cei care nu sunt în război, care nu știu ce este războiul și care nu și-au pierdut niciodată copiii."

"SUA ajută Ucraina și suntem recunoscători pentru sprijinul lor, pentru acest sprijin multilateral, dar Statele Unite nu au războiul în desfășurare", a spus el. "Dar acesta poate veni în Europa și în Statele Unite ale Americii. Poate veni foarte repede în Europa".

"Anii '80 și apoi sfârșitul anilor '90 - nu va ierta niciodată asta", a spus Zelenskyy, sugerând că omologul său rus poartă o ranchiună persistentă pentru prăbușirea lumii de dinaintea Războiului Rece. "El crede în asta. Nu trebuie să îi schimbăm opinia. Trebuie să îl schimbăm pe el. Trebuie să îl înlocuim".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.