Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ani grei de ÎNCHISOARE pentru un complice la atacul terorist asupra teatrului 'Dubrovka' din Moscova

Un complice la atacul terorist din 2002 asupra teatrului 'Dubrovka' din Moscova a fost condamnat marţi la 19 ani de închisoare, informează mass-media de stat din Federaţia Rusă, potrivit DPA, transmite agerpres.

Hasan Zakaev, arestat în 2014, a fost declarat vinovat de implicare în acel atac terorist, inclusiv prin aprovizionarea cu arme a grupului separatist cecen care a ţinut publicul din acel teatru ostatic timp de mai multe zile.

Bătălia pentru Damasc. Jihadiştii şi insurgenţii au lansat o nouă ofensivă violentă

Aproximativ 130 de ostatici au fost ucişi în timpul acelei crize a ostaticilor, mulţi dintre ei după ce autorităţile ruse au pompat gaz toxic în clădirea teatrului, pentru a-i anihila pe terorişti şi a recăpăta controlul asupra clădirii.

La acea dată, armata rusă tocmai dusese două războaie împotriva separatiştilor ceceni din regiunea sudică a Federaţiei Ruse, Cecenia. Cei care au luat ostatici publicul de la teatru cereau ca Moscova să-şi retragă trupele din Cecenia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat marţi să comenteze informaţiile conform cărora victimele atacului intenţionează să se adreseze justiţiei pentru a afla vinovaţii de eşecul operaţiunilor pentru eliberarea ostaticilor.

'Nu noi ne ocupăm de anchetă şi de aceea nu putem comenta aceste probleme şi cu atât mai mult deciziile justiţiei', a spus Peskov, potrivit TASS.

Grecii continuă să trimită 'BOMBE în PLIC' la instituţiile economice europene

În seara zilei de 23 octombrie 2002, aproximativ 40 de ceceni i-au luat ostatici pe cei 914 participanţi şi spectatori ai spectacolului muzical 'Nord-Ost'. În urma unei operaţiuni care a avut loc în dimineaţa zilei de 26 octombrie, o mare parte dintre ostatici au fost eliberaţi, însă 130 de oameni au murit, printre care 10 minori.

Şapte dintre cei care au participat la organizarea atacului terorist sunt condamnaţi în prezent la termene lungi de detenţie, 40 de terorişti au fost lichidaţi chiar în timpul operaţiunii, iar un alt complice, Gherihan Dudaev, este dat în căutare internaţională. De asemenea, Şamil Basaev a fost ucis în 2004 în Inguşetia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.