Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai experimentat senator explică: 'Şerban Nicolae a procedat corect'

comisia juridica senat

Cel mai experimentat senator explică într-un interviu pe stiripesurse.ro incidentul de luni seara din Comisia juridică din Senat. Verestoy Attila (UDMR), parlamentar din 1990 până în prezent, afirmă că senatorul Şerban Nicolae, preşedintele Comisiei juridice, a procedat corect când a dat afară de la lucrările comisiei reprezentantul Parchetului General.

Vezi şi: VIDEO - Şerban Nicolae dă AFARĂ din Parlament procurorul Ministerului Public

Reporter: - Aţi văzut situaţia de ieri, de la Comisia Juridică a Senatului, când domnul Şerban Nicolae a dat afară reprezentantul Parchetului General pe motiv că instituţia nu a fost invitată la dezbateri. Ce spune de fapt regulamentul pe acest subiect?

Verestoy Attila: - Regulamentul e foarte clar. Şedinţele comisiei sunt conduse de preşedintele de comisie şi preşedintele are dreptul, într-adevăr, de a-i invita pe cei a căror opinie ar putea fi importantă în cadrul dezbaterii. Numai preşedintele de comisie decide în acest sens. Eventual, dacă cei din comisie au altă părere, se va convoca o şedinţă în care se dezbate această opţiune a unor membri din comisie care nu e identică cu opţiunea preşedintelui şi se supune la vot.

Reporter: - Deci nu intră sub incidenţa articolului 68 din Constituţie care spune că şedinţele celor două camere ale Parlamentului sunt publice?

Verestoy Attila: - Articolul se referă la şedinţele de plen. Dar aici nici nu era vorba despre prezenţa reprezentantului Parchetului General, ci de luarea de cuvânt. Acolo a fost problema.

Reporter: - În baza regulamentului Comisiei juridice a Senatului, autoinvitarea reprezentantului Parchetului General a fost sau nu un act abuziv?

Verestoy Attila: - A fost abuziv pentru că nu poate să ia cuvântul dacă nu e invitat de comisie. Iar invitaţiile din partea comisiei sunt semnate de preşedinte şi de secretarul comisiei.

Reporter: - Nu e suficient că s-a trimis o hârtie în care se anunţa prezenţa?

Verestoy Attila: - Nu se poate. Vă daţi seama cum ar fi dacă eu aş trimite o hârtie la dumneavostră la redacţie şi aş veni să dau nişte ştiri.

Reporter: - În concluzie, ceea ce spuneţi e că, dincolo de maniera mai mult sau mai puţin politicoasă de a acţiona a domnului Şerban Nicolae, dânsul a procedat corect?

Verestoy Attila: - Regulamentar a procedat corect. Inabilitatea celor care doreau să aibă şi o altă părere e o consecinţă a situaţiei de lipsă de experienţă parlamentară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.