Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA intră din nou în forţă în fotbalul românesc

DNA 1

După anchete celebre, care au dus la condamnările unor persoane puternice din fotbal, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) intră din nou în forţă în problemele din Liga I.  Procurorii DNA au deschis dosar penal pe subiectul meciului Dinamo-Lazio, disputat în august 2007 în preliminariile Ligii Campionilor, în urma declaraţiilor care indică aranjamentul meciului, apărute în ProSport.

Jurnaliştii de la ProSport au realizat o anchetă în luna ianuarie. cu numele "Dosarul Dinamo-Lazio", având la bază informaţii despre partida decisivă pentru calificarea în grupele Champions League din sezonul 2007-2008. După ce în tur scorul fusese 1-1, în retur Dinamo a pierdut, la Bucureşti, cu 1-3.

"Blaturile să făceau la Bucureşti, la hotelul unde stăteau oaspeţii. Cu puţină tocmeală, ieşea un preţ bun. La meciul cu Lazio, aranjamentul a fost făcut înainte de meci. La pauză, li s-a spus jucătorilor: E posibil să fi fost şi o treabă la pariuri, să conducă Dinamo la pauză şi să câştige Lazio. Dinu şi Borcea au tratat cu Lotito de la Lazio. Preţul a fost vânzarea lui Radu Ştefan care nu valora niciodată 4,5 milioane de euro. L-au luat ca pe o murătură, l-au antrenat apoi bine şi a ieşit din el un jucător bun", a dezvăluit pentru ProSport Vladimir Cohn, acţionar la Dinamo.

La două săptămâni după apariţia articolului, DNA a deschis dosar penal pe acest subiect. De altfel, DNA a şi trimis redacţiei publicaţiei sportive un răspuns oficial prin care informează înregistrarea unui dosar penal pornind de la faptele semnalate în materialul ProSport.

Cazul a intrat şi în atenţia forurilor de specialitate internaţionale. Imediat după apariţia articolului ProSport, oficiali ai Federaţiei Române de Fotbal anunţau că UEFA a deschis o anchetă.

Ancheta care a stârnit interesul DNA este disponibilă pe www.prosport.ro.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.