Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiul din Portugalia este departe de a fi stins. S-au descoperit alte patru focare active

twitter
incendiu Portugalia 4

Incendiul de pădure care face ravagii de sâmbătă în centrul Portugaliei este în continuare activ cu patru focare în districtele Leiria şi Coimbra, însă perspectivele sunt favorabile având în vedere că în ultimele ore flăcările au fost controlate în proporţie de 70 %, potrivit datelor furnizate de Protecţia Civilă şi citate marţi de EFE, transmite agerpres.

După progresele înregistrate în cursul dimineţii, numărul efectivelor desfăşurate pe teren este de aproximativ 2.000 de pompieri sprijiniţi de mijloace terestre şi aeriene, dintre care cel puţin patru avioane trimise de Spania.

Grav accident rutier provocat de imigranţi. Un şofer a murit în chinuri groaznice - FOTO

Ultimul bilanţ oficial cifra la 64 numărul morţilor şi la 62 cel al răniţilor, mai ales în municipiul Pedrógalo Grande, unde sâmbăta trecută au izbucnit flăcările după ce un copac uscat a fost lovit de un trăsnet, potrivit Poliţiei Judiciare (PJ).

Institutul Portughez al Mării şi Atmosferei (IPMA) a prognozat pentru marţi temperaturi de circa 39 de grade şi vânturi moderate în zonele afectate de flăcări în districtele Leiria şi Coimbra.

Între timp continuă identificarea victimelor, operaţiune desfăşurată cu ajutorul unei echipe de medici legişti, în condiţiile în care criticile la adresa autorităţilor s-au multiplicat.

Preşedintele portughez, Marcelo Rebelo de Sousa, a lansat în acest sens un apel la concentrarea eforturilor pentru a combate focul în loc să se discute cauzele şi posibilele responsabilităţi în această tragedie care afectează ţara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.