Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele PSD de consiliu judeţean, vizat de DNA după percheziţiile de vineri

DNA

Procurorii DNA au descins vineri dimineaţa la Prefectura Suceava, la o primărie din judeţ şi acasă la prefectul Florin Sinescu. Pe lângă prefect şi primarul comunei Udeşti, în dosar este vizat şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, social-democratul Cătălin Nechifor.

Numele lui Cătălin Nechifor a apărut şi în Dosarul retrocedărilor ilegale de pădure. Preşedintele CJ Suceava care este pomenit în momentul în care inculaţii din dosar, în frunte cu Viorel Hrebenciuc, l-au contactat pentru a cumpăra din bani publici un teren pe care apoi să îl achiziţioneze ei. Vezi AICI reacţia lui Cătălin Nechifor!

Primarul comunei sucevene Udeşti, Săvel Viorel Botezatu, aflat în arest preventiv, este suspectat de procurorii anticorupţie că a şantajat conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Suceava şi angajaţi ai instituţiei, atât în mod direct, cât şi prin intermediul prefectului Florin Sinescu şi preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Ioan Cătălin Nechifor, conform unor surse judiciare.

Primarul ar fi ameninţat cu demiterea din funcţie angajaţi ai APIA pentru a-i determina să aprobe plata unor subvenţii din Fondul European pentru Garantare în Agricultură pentru păşunea comunală din Udeşti, în anii 2011 şi 2012.

Primarul Săvel Viorel Botezatu este cercetat şi pentru influenţare a declaraţiilor. El ar fi încercat, prin ameninţare, să influenţeze depoziţiile unor martori cu privire la neîndeplinirea condiţiilor de eligibilitate a unui dosar pentru subvenţii agricole.

Edilul mai este suspectat de prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene, precum şi de complicitate la săvârşirea acestei infracţiuni. Prejudiciul se ridică la peste 1,2 milioane de lei.

Vezi şi: Percheziţii DNA Prefectura Suceava. UPDATE: De ce este acuzat prefectul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.