Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Mazăre, reclamat la Parchetul General pentru că seamănă cu Hitler. Răspunsul primarului

mazare retragere

Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului - MCA România a trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o sesizare privind înfăţişarea primarului Constanţei, Radu Mazăre. Acesta are o tunsoare şi o mustaţă care seamănă cu cele ale lui Adolf Hitler.

Sesizarea Centrului pentru Monitorizare şi Combaterea Antisemitismului:

"MCA România consideră̆ gestul primarului Radu Mazăre, cel de a se prezenţa public și în făța judecă̆torilor cu o înfăţişare (tunsoare, mustaţă) care o copiază̆ pe cea a lui Adolf Hiltler că fiind scandalos şi provocator. La numai două̆ zile după̆ ce un cetăţean român, etnic german, a devenit Preşedintele României, primarul Radu Mazăre a apă̆rut public cu o tunsoare de tip Adolf Hitler. Este o dovadă̆, credem noi, de sfidare deliberată care susţine atât solicitările noastre repetate cu privire la promulgarea Legii 107/2006, în ultima ei formă modificată cât şi avertizările noastre repetate cu privire la tolerarea unor astfel de apariţii publice a unor funcţionari publici care sunt retribuiţi inclusiv din taxele şi impozitele plătite de toţi cetăţenii români, indiferent de apartenenţa lor etnică, religioasă etc.

Reamintim că în 2009 Primarul Radu Mazăre a defilat în public în uniformă nazistă. Fapta să a rămas nesancționată politic și juridic. Plângerea împotriva lui Radu Mazăre a fost tratată̆ netransparent, eronat și pă̆rtinitor, fapt care a permis "recidivă" domnului Mazăre, care consideră că această este modul cel mai adecvat de a se prezenţa, că persoană publică, în faţă cetăţenilor români."

Radu Mazăre: O să mă duc cu frizerul al Parchet

"La orice acuzaţie mă asteptam, dar la asta nu. Nu mi-am lăsat nicio mustată. Probabil că în anumite unghiuri unele părti sunt mai albe, unele mai negre. M-am tuns aşa pentru ca e la modă. E o tunsoare a anilor 20. E adevărat ca avut-o şi Hitler. Era tunsoara vremii şi a revenit acum la modă. Sunt acuzat că am lucrat cu foarte multe firme din Israel în Constanţa. Eu am o relaţie foarte bună cu Israelul", a declarat Radu Mazăre.

Primarul Constanţei a participat în trecut la o defilare de modă, îmbrăcat în costum nazist. "Aia a fost o greşeală. Mi-am cerut scuze celor care s-au simţit lezaţi. Am pus punct", a mai explicat Mazăre.

Întrebat cum va acţiona în continuare, având în vedere că i s-a făcut plângere penală la Parchetul General pentru felul în care arată, Mazăre a declarat: "De prin luna august am început să-mi fac cărare într-o parte. O să o schimb. O să-mi fac cărare pe mijloc. O să mă duc cu frizerul la Parchet."

Ce spune legea?

Legea 107/2002 prevede că "promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.