Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un sfert dintre alegătorii francezi ar urma să se abţină la votul din alegerile prezidenţiale

rfi.fr
alegeri franta

Un sfert din electoratul francez ar urma să se abţină în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa care are loc duminică, în condiţiile în care mulţi alegători de stânga sunt dezamăgiţi de eliminarea candidaţilor lor preferaţi, relevă un sondaj citat vineri de Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit sondajului realizat de institutul Odoxa pentru postul de radio FranceInfo, 69% dintre francezii care spun că nu vor ieşi la vot în turul doi al prezidenţialelor refuză să aleagă între centristul Emmanuel Macron şi rivala sa de extremă dreapta Marine Le Pen, iar o mare parte dintre ei au votat pentru candidaţi de stânga care au fost eliminaţi în primul tur, desfăşurat la 23 aprilie.

Cum arată SONDAJELE din Franța, după dezbaterea televizată

Dacă se confirmă, această rată de absenteism ar fi a doua cea mai ridicată pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 1965, de când preşedintele este ales direct de cetăţeni, fapt care subliniază dezamăgirea resimţită de mulţi francezi faţă de opţiunile de care dispun.

Ultimul sondaj realizat de institutul Elabe pentru BFM TV şi Express, citat vineri de Reuters, arată că Macron şi-a majorat avansul în faţa rivalei sale, fiind cotat cu 62% din intenţiile de vot, iar Le Pen cu 38%. Acest rezultat este cel mai bun obţinut de candidatul centrist într-un sondaj realizat de un mare institut de sondare după primul tur al prezidenţialelor, menţionează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.