Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac pe scară largă lansat de Rusia în Ucraina, în est și sud, inclusiv Odesa: au folosit bombe ghidate, S-300, MLRS și drone / Kievul reacționează

ucraina harta

Trupele ruse au atacat Myrnohrad, Shakhove și Novohrodivka în regiunea Donețk, rănind patru persoane, transmite Parchetul Regiunii Donețk. Atacurile rusești au vizat zona de est și sud din Ucraina, inclusiv Odesa, despre care Kremlinul spune că e rusească.

„La 02:20 pe 8 martie, rușii au efectuat un atac masiv cu rachete asupra Myrnohrad. Un localnic, în vârstă de 64 de ani, a fost rănit în timp ce se afla acasă. În plus, în localitate au fost avariate o afacere, un spital, cel puțin 10 blocuri de locuințe, un centru comercial și opt mașini.

La mai puțin de jumătate de oră de la primul atac, rușii au atacat satul Shakhove din Pokrovsk. Un proiectil rusesc a lovit o școală la care era prezent un gardian, o femeie de 48 de ani. A fost diagnosticată cu hematoame.

În același timp, rușii au lovit orașul Novohrodivka de două ori. O femeie, de 38 de ani, și un bărbat, de 77 de ani, au fost duși la o unitate medicală cu contuzii, răni de schije și răni de explozie.

Cel puțin 64 de gospodării private, cinci mașini, patru clădiri administrative, o unitate medicală și patru clădiri rezidențiale cu două etaje au fost avariate în oraș. Aproape 4000 de consumatori de energie au rămas fără energie electrică.

Rușii au atacat aceste așezări, presupus folosind rachete S-300, bombe ghidate KAB-250 și sisteme de rachete cu lansare multiplă Smerch (Tornado)”, se arată în declrația procuraturii ucrainene. „Procurorii continuă să ia toate măsurile posibile și adecvate pentru a înregistra crimele de război ale Rusiei împotriva populației civile din regiune”, mai precizează autoritățile ucrainene.

Unde au mai atacat

Rușii au atacat sudul și estul Ucrainei în noaptea de 7-8 martie, folosind o rachetă ghidată antiaeriană S-300, două rachete aeriene ghidate Kh-59 și 37 de drone de atac Shahed. Apărarea aeriană a Ucrainei a reușit să doboare 33 de drone rusești, transmit forțele aeriene ucrainene.

„Ca urmare a eforturilor de apărare aeriană, 33 de drone Shahed au fost doborâte în regiunile Kirovohrad, Odesa, Herson, Mykolaiv și Harkov. Rușii au lansat dronele din Crimeea (Balaklava) ocupată temporar.

În respingerea atacului aerian au fost implicate unități antiaeriene și grupuri mobile de foc din Forțele Aeriene și din restul Forțelor de Apărare, precum și echipamente de război electronic”, transmit forțele aeriene ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.