Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondul Proprietatea ar putea răscumpăra 165 mil de acţiuni proprii

Fondul Proprietatea

Fondul Proprietatea ar putea răscumpăra 165 mil de acţiuni proprii. Swiss Capital şi Auerbach Grayson au fost selectaţi în calitate de agenţi pentru procesul de achiţie, anunță MEDIAFAX.

Fondul Proprietatea ar putea derula o ofertă publică de răscumpărare a maxim 165 milioane de acţiuni proprii şi a numit Swiss Capital împreună cu Auerbach Grayson în calitate de agenţi şi intermediar pentru derularea achiziţiei.

De asemenea, FP intenţionează să numească The Bank of New York Mellon în calitate de tender agent.

Prin această ofertă, Fondul intenționează să răscumpere până la 165.000.000 de acțiuni (atat sub formă de acțiuni, cât și de GDR-uri) de la acționarii săi.

Citește și: EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Administratorul a depus solicitarea pentru derularea ofertei la ASF şi aşteaptă un răspuns în termen de 10 zile.

„Depunerea solicitării de aprobare a ofertei publice anunțată prin prezentul raport nu reprezintă o garanție cp Fondul va derula efectiv oferta publică; decizia Fondului de a demara oferta publică va depinde de mai mulți factori (inclusiv condițiile de piață și aprobarea de către ASF a documentației de ofertă publică). Niciun element din acest anunț nu va fi considerat a fi o obligație a Fondului de a implementa oferta publică”, menţionează anunţul publicat la Fondul Proprietatea la BVB.

Fondul Proprietatea are o capitalizare de 9,8 miliarde lei la Bursă, iar acţiunile s-au apreciat cu 7,4% în acest an, după tranzacţii de 1,2 miliarde lei. La închiderea şedinţei de luni acţiunile erau tranzacţionate la un preţ de 1,3 lei/titlu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.