Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Independența procurorilor francezi, pusă sub semnul întrebării/ Răspunsul candidatului la șefia Parchetului European

justitie procurori

Eurodeputatul italian Barbara Spinelli a pus la indoiala independenta procurorilor francezi promovata de candidatul Frantei la functia de procuror sef al Parchetului European. In replica, Jean-François Bohnert a precizat ca daca va ajunge la conducerea institutiei, va fi complet independent. Europarlamentarul l-a intrebat pe candidat cum va actiona in statele in care independenta justitiei nu este garantata, mentionand ca se indoieste de independenta procurorilor francezi pe care magistratul o promoveaza..

"Procurorul european trebuie sa fie independent. In Franța, când vine vorba de independenta procurorilor, pot sa va spun ca mentalitatile s-au schimbat. Dacă voi conduce Parchetul European, voi ajunge la 65 de ani, nu mai astept nimic din partea autoritatilor franceze, voi fi complet independent", a raspuns magistratul.

Citeste si Laura Codruța Kovesi, laudată de candidatul german în contextul presiunilor politice - Am toată admirația pentru implicarea ei

Monica Macovei a adresat o intrebare legata de rolul procurorului șef al Parchetului European, magistratul precizând ca este unul atat de coordonare, cat si de colaborare cu statele membre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.