Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Inima se mărea, suferea. Nu aveam cum să dau înapoi'

Radu Pop
Sanador

Ioana, o pacientă în vârstă de 27 de ani, și-a dorit foarte mult un copil, însă de-a lungul timpului a pierdut mai multe sarcini. Dorința părea tot mai greu de îndeplinit, dar ca printr-o minune a reușit să rămână din nou însărcinată. Însă nici această sarcină nu a fost lipsită de provocări. După diagnosticul de sarcină toxică, avea să afle că are și o boală severă a inimii. Valva mitrală era ruptă, iar această afecțiune îi punea viața în pericol.

„Atunci s-a pus problema întreruperii sarcinii, ca să pot fi operată pentru insuficiență mitrală, pentru că nu se știa cât de severă este și cum vor evolua lucrurile, ținând cont că în sarcină inima este oricum sub presiune. Însă eu nu am fost de acord”, povestește Ioana.

Pacienta avea nevoie de o operație la inimă. Așa a ajuns la Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară, aici fiind posibile atât nașterea înainte de termen în deplină siguranță, cât și tratamentul chirurgical pentru afecțiunea cardiacă, dar și îngrijirea nou-născutului prematur.

La Maternitatea SANADOR, care face parte din Spitalul Clinic SANADOR, sarcina Ioanei a fost monitorizată cu foarte mare atenție. La 32 de săptămâni a născut prematur, prin operație cezariană. Deși venit pe lume înainte de termen, bebelușul a beneficiat de cele mai bune îngrijiri specifice prematurului în Secția de Terapie Intensivă Neonatală din Spitalul Clinic SANADOR, dotată cu echipamente de ultimă generație.

La scurt timp după naștere, Ioana a fost supusă unei intervenții de chirurgie cardiovasculară pentru insuficiență mitrală. Operația a fost efectuată minim invaziv, în cel mai modern bloc operator complet digitalizat, de echipa coordonată de Prof. Dr. Victor Costache, șeful Secție de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR. Intervenția a implicat o plastie de valvă mitrală, cu închidere de defect septal atrial, prin minitoracotomie dreaptă videoasistată.

„Mi s-a explicat ce urmează să se întâmple, mi s-a spus că există riscuri, dar eu m-am gândit că totul va fi bine, pentru că pe mine mă aștepta copilul, deci trebuia să mă fac bine pentru el. Și m-am dus cu încredere înainte. (...) Trebuia să fac operația, pentru că inima se mărea, suferea și înapoi nu mai dădea, asta era clar.”, mărturisește Ioana.

Operația a decurs fără probleme și s-a încheiat cu succes. Recuperarea a fost ușoară, fără complicații, iar proaspăta mamă și-a putut întâlni din nou bebelușul pe care îl așteptase atât de mult.

„Acela a fost un moment în care și eu, și bebelușul am uitat să respirăm, unul în care, pentru noi, timpul se oprise-n loc”, declară emoționată pacienta.

La Spitalul Clinic SANADOR funcționează singurul Centrul de excelență în chirurgie cardiovasculară minim invazivă, pacienții cu afecțiuni cardiace având acces la cele mai moderne opțiuni de tratament. Datorită dotărilor de ultimă generație, dar și a experienței vaste a echipelor multidisciplinare, la Spitalul Clinic SANADOR sunt rezolvate cu succes și cu rezultate remarcabile chiar și cele mai complexe cazuri, multe dintre intervențiile chirurgicale fiind realizate în premieră. De asemenea, la SANADOR pacienții cu afecțiuni ale inimii au acces la investigații avansate pentru diagnosticul corect al bolilor de care suferă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.