Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză lansată de Rusia: de unde ar fi apărut holera din Ucraina

Radu Pop
holera

Agenții cauzali ai holerei care sunt detectați în regiunea Odesa din Ucraina ar putea avea legătură directă cu laboratoarele SUA, a declarat vicepreședintele Dumei de Stat din Rusia, copreședintele comisiei parlamentare pentru investigarea activităților laboratoarelor biologice americane din Ucraina, Irina Iarovaia, relatează RADOR.

Anterior, șeful trupelor de apărare împotriva radiațiilor, chimice și biologice ale Forțelor Armate Ruse, general-locotenent Igor Kirillov, a declarat că SUA, cu sprijinul aliaților săi, caută metode de utilizare a agenților patogeni ai bolilor infecţioase.

"În timpul anchetei, a fost confirmat fără echivoc faptul că Pentagonul este preocupat de holeră, tularemie, interesat pentru efecte ascunse și deliberate în zonele de apariție chipurile naturală a focarelor. Laboratorul din Odesa a fost creat de Statele Unite ale Americii cu încălcări flagrante ale cerințelor de securitate. Acest lucru este confirmat de declaraţii ale martorilor. De la acestea (laboratoare - nota TASS) se poate aștepta la orice în cel mai rău context de securitate" - a subliniat Iarovaia, citată de canalul Telegram al fracțiunii parlamentare "Rusia Unită".

Context

Menţionăm că, la 17 iunie, serviciul de presă al Consiliului orașului Odesa a informat că autoritățile din regiunea Odesa au introdus o interdicţie la scăldat și pescuit în mare și în bazinele de apă dulce deschise din regiune din cauza detectării unor agenți patogeni ai bolilor infecțioase, inclusiv holeră.

Virusul Holerei lovește puternic în Ucraina: soldații ruși au probleme uriașe.

OMS avertiza asupra riscului de holeră

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că holera și alte boli transmise prin apă reprezintă un risc în Ucraina, după distrugerea Barajului Kahovka.

Zidul barajului s-a prăbușit ducând la inundarea a zeci de sate și a unor părți din Herson, precum și la distrugerea totală a centralei hidroelectrice care asigura energia electrică în regiune.

Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc pentru distrugere, în timp ce unii speculează că barajul ar fi putut fi slăbit în urma unor atacuri anterioare. Cu toate acestea, grupul norvegian de monitorizare seismică Norsar a înregistrat o activitate seismică în noaptea prăbușirii peretelui barajului, ceea ce indică faptul că a avut loc o explozie la baraj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.