Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii taie în 'carne vie': A trimis Corpul de Control la Mureș și spune că cei vinovaţi sunt cercetaţi disciplinar

Ministerul Muncii
Simona Bucura Oprescu

Ministrul Muncii taie în 'carne vie': A trimis Corpul de Control la Mureș și spune că cei vinovaţi sunt cercetaţi disciplinar

Toţi cei vinovaţi de situaţiile apărute în unele centre de servicii sociale au intrat în procedura de cercetare disciplinară, potrivit ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, anunță Agerpres.

Ea a precizat, de asemenea, că a trimis Corpul de Control pentru a face verificări la Mureş.

"Am organizat astăzi o videoconferinţă cu toţi directorii Agenţiilor Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) din ţară. Am făcut analize punctuale privind situaţiile apărute în unele centre care furnizează servicii sociale. Toţi cei care se fac vinovaţi de aceste situaţii revoltătoare au intrat în procedură de cercetare disciplinară, iar Corpul de Control al ministrului Muncii face verificări la Mureş. Totodată, în urma procedurilor legale desfăşurate la nivelul ANPIS, a fost desemnat un director interimar al Inspecţiei Sociale în persoana doamnei Gina Popescu, şef serviciu în structura centrală. Voi fi intransigentă cu toţi cei care nu îşi fac treaba şi voi avea toleranţă zero faţă de cei care nu sunt corecţi", a scris ministrul vineri, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ea a reiterat că îşi propune întărirea rolului Inspecţiei Sociale şi realizarea unei reforme profunde a sistemului de asistenţă socială, "căci este nevoie de cele mai bune măsuri pentru beneficiari".

"Cei care lucrează în sistem trebuie să înţeleagă că a fi inspector social nu e doar o funcţie publică, ci şi o vocaţie care înseamnă înainte de orice profesionalism, empatie, umanitate! Totodată, îi îndemn pe cetăţeni să ne sesiseze orice problemă din sistemul de asistenţă socială, pentru că scopul nostru este să facem ca sistemul să funcţioneze cât mai eficient în beneficiul românilor", a precizat Simona Bucura-Oprescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.