Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan dezvăluie datele PNL: 'Am văzut un meteorit, pe domnul Piedone. Are peste 30%!'

Facebook PNL
Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, susține că Popescu Piedone - candidat la Primăria Capitalei - are în momentul de față ăeste 30% din informațiile pe care le au liberalii.

Rareş Bogdan a prezentat şi rezultatele sondajelor, analizate în coaliţie, luni.

„Un electorat extrem de mobilizat şi de asemenea nişte bazine foarte bine conturate, un bazin al PNL de 23 24 %, un bazin al PSD în jur de 30%, am văzut un bazin al USR în jurul lui Nicuşor în jurul a 28 - 29% la Bucureşti, de fapt al lui Nicuşor, la USR este mult mai jos şi de asemenea, un apariţie surpriză pe scenă, un meteorit, domnul Popescu Piedone care are peste 30% pentru că a furat puţin startul s-a anunţat candidat, s-a victimizat, deci are peste 30 la sută.

Din cercetările sociologice pe care le avem, o parte din electoratul PNL, deci 24 -23% este îndreptat spre opţiune Nicuşor Dan, deci viitorul candidat comun trebuie să-şi recupereze, să obţină integral electoratul PNL, să putem ajunge la 23 -24%, şi apoi să rupă din electoratul dreptei unite, electoratul lui Nicuşor Dan.

Interesant este că în cazul unei candidaturi, a doameni Firea, de exemplu, electoratul liberal se mută într-o proporţie destul de mare spre Nicuşor Dan, 5 - 6 votanţi din 10 se duc spre Nicuşor Dan, iar doamna Firea candidat ar lua de la bazinul PNL destul de puţin şi chestiunea se întâmplă interesant şi în cazul în care este un candidat PNL. Bazinul PSD care este un bazin mai mare la Bucureşti cu 5 - 6 procente mai mare decât al PNL, nu este atât de disciplinat pe cât au crezut colegii din PSD, e un electorat care se mută într-o proporţie destul de mare către Popescu Piedone, adică 5 din 10 votanţi se duc spre Popescu Piedone rapid, abia 4 se duc spre candidatul PNL şi unul se duc spre Nicuşor Dan.

Deocamdată nu am văzut transferurile de votanţi din bazinurile sectoarelor, în Bucureşti, unde există patru primari foarte bine conturaţi, cu încredere de peste 50%. Vorbim de Băluţă, Negoiţă şi Ciucu şi Cristian Popescu Piedone. În măsura în care cele 4 sectoare, candidaţii din cele 4 sectoare, ar muta şi ar reuşi să convingă votanţii se sector să îndrepte votul spre un candidat comun atunci lucrurile s-ar stabiliza şi ar fi extrem de interesante”, a spus Bogdan.

Rareş Bogdan s-a referit şi la lista comună PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare.

”Lista comună de europarlamentare are, pe trei sondaje, scoruri extrem de bune. Lumea ne spune în focus grupuri, mergeţi uniţi să apăraţi cauza României, nu mai staţi în genunchi la Bruxelles”, a concluzionat el despre rezultatele sondajelor.

Sondajul anunțat de Nicușor Dan

Vă reamintim că Nicușor Dan a publicat, luni, 11 martie, un sondaj în care Popescu Piedone era favorit în cursa pentru alegerile locale din Capitală. Conform sondajului, Piedone ar obține 40,4%, chiar dacă ar candida numai cu sprijinul PUSL, iar alianța PSD-PNL ar avea un alt candidat. Pe locul 2 s-ar clasa Nicușor Dan cu 39,3%, susținut de Alianța Dreapta Unită. Pe locul 3 s-ar clasa Sebastian Burduja cu 16%, chiar dacă ar fi susținut de alianța PSD-PNL (mai multe, aici).

Reacția lui Piedone la sondajul lui Nicușor Dan

"Sondajul ăsta, otrăvit şi hoţ, publicat de Nicuşor Dan, este un sondaj extrem de măsluit. Eu am campanii cât are el ani de viaţă. Nu poate să îmi spună mie într-un sondaj că alianţa AER- Partidul Verde are 3,9% şi AUR are 4,1%. Este imposibil!”, a spus Piedone.

Ce spune Firea

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, s-a declarat încântată, luni, la Antena 3, de faptul că în urma discuțiilor din coaliția de guvernare și a sondajelor de opinie a devenit „prima opțiune” a social-democraților pentru a candida la Primăria Generală a Municipiului București.

„Din punctul meu de vedere este decizia cea mai corectă şi care arată respect faţă de Bucureșteni. Alegerile locale sunt încărcate cu o doză mare de subiectivism şi persoana contează foarte mult. Contează şi echipa politică din care provii, pentru că orice primar are nevoie de majoritate în Consiliul General, dar se pune foarte mult accent pe persoană pe personalitatea candidatului care va intra în cursa electorală. În absolut toate orașele mici până la Capitală, gospodarul acelei localități sau acelei aglomerări urbane este direct opțiunea electoratului ca şi persoană. Apoi este urmărită legătura acelei persoane cu o formațiune politică tocmai pentru a sigura o stabilitate în ceea ce privește actul administrativ”, a reacționat, luni seară, Gabriela Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.