Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție furibundă a Rusiei, după ce un scriitor rus a fost victima unui atentat cu bombă în Ucraina

News.ro
Zahar Prilepin

Rusia a acuzat sâmbătă "protectorii occidentali" ai Kievului, "în primul rând" SUA, că se fac vinovaţi de "atentatele teroriste" comise de Ucraina pe teritoriul rus, după atacul cu exploziv împotriva scriitorului naţionalist rus Zahar Prilepin, informează AFP şi TASS.

"Răspunderea pentru acesta şi alte atentate teroriste o poartă nu doar autorităţile ucrainene, ci şi protectorii lor occidentali, în primul rând SUA, care, din momentul loviturii de stat sângeroase care a avut loc (în Ucraina) în februarie 2014, au elaborat în mod minuţios în Ucraina proiectul antirusesc centrat pe neonazism", a subliniat Ministerul de Externe rus, potrivit TASS.

În declaraţia ministerului rus se mai spune că lipsa unei condamnări a actualului "atac terorist" din partea Washingtonului constituie o "autodemascare a autorităţilor americane". "Tăcerea organizaţiilor internaţionale de profil este inadmisibilă", susţine Ministerul rus de Externe.

Zahar Prilepin, un cunoscut scriitor naţionalist rus, a fost rănit sâmbătă în explozia unei maşini-capcană în oraşul Nijni Novgorod. Prilepin, în vârstă de 47 de ani, a fost rănit la ambele picioare şi este în prezent spitalizat, în timp ce şoferul său a decedat în urma exploziei. Potrivit primelor elemente ale anchetei, un dispozitiv exploziv a fost plasat sub maşina lui Prilepin.

Personalitate a scenei literare ruse, Zahar Prilepin s-a implicat din 2014 în favoarea separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, în rândurile cărora a luptat. Mai mult, în 2016, Prilepin s-a mutat cu familia în Donbas, regiune din estul Ucrainei, unde a ajuns chiar subcomandant al unui batalion de operaţiuni speciale creat la iniţiativa sa şi care lupta împotriva armatei ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.