Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se lansează partidul PACT - Cine sunt cei din spate și ce își propun

PACT

Sebastian Burduja, cel care a fondat Liga Studenților Români din Străinătate și fundația CAESAR, va lansa duminică,  31 ianuarie, Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), care va deveni partid politic. Sebastian Burduja este fiul bancherului Marinel Burduja, fostul vicepreședintele Bancorex, scriu cei de la Hotnews.

În activitatea lui, Sebastian Burduja a avut contacte cu Dan Voiculescu, Sebastian Ghiță, Mihai Gâdea sau Ecaterina Andronescu și mulți alții, iar cei menționați au ținut discursuri la lansarea proiectului LRSS.

Mai mult chiar, Sebastian Burduja s-a întâlnit recent cu premierul Dacian Cioloș, însă purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că nu s-a discutat despre politică, ci despre tinerii care au studiat în străinătate și vor să revină în țară pentru a lucra în administrație.

Noul partid PACT va fi înregistrat la tribunal săptămâna viitoare și cel mai probabil vor avea candidați la alegerile de anul acesta.

Ce își propun cei de la PACT

Să fie o alternativă la clasa politică actuală, ”care își urmărește doar propriile interese și nu este capabilă să pună în aplicare un program credibil și eficient de dezvoltare economică și de reformă reală a instituțiilor publice”.

Totodată, vor promova patru principii esențiale: Profesionalism, Acțiune, Comunitate și Transparență.

PACT este o platformă a cetățenilor, fără nicio afiliere la grupuri de interese, oameni politici, guvernanți sau companii. De asemenea, PACT este un demers strict separat de Fundația CAESAR și Liga Studenților Români din Străinătate, acestea fiind organizații civice, independente și echidistante, și cărora vă rugăm să le respectați activitatea, voluntarii și membrii. Conducerile executive ale celor două organizaţii apar pe site-urile acestora, așa cum apar și sponsorii, din multiple zone geografice.”.

Cine este Sebastian Burduja

 

Are 30 de ani, a studiat la Stanford și Harvard, a lucrat ca expert la Banca Mondială, după care s-a întors în România după 12 ani petrecuți în străinătate.

Este fiul lui Marinel Burduja, fost vicepreședinte Bancorex, prim-vicepreședinte Raiffeisen Bank, director general Banca Română de Credite și Investiții (BRCI), asociat într-un IFN, iar în prezent este președintele boardului FRFS - Forza Rossa Financial Services IF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.