Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a sunat-o pe Angela Merkel, după alegerile din Germania. Două subiecte fierbinți, discutate de cei doi lideri

Donald Trump telefon

Preşedintele american Donald Trump a felicitat-o joi pe Angela Merkel pentru obţinerea celui de-al patrulea mandat de cancelar în alegerile parlamentare de duminică, într-o convorbire la telefon în care au discutat de asemenea despre acordul în domeniul nuclear cu Iranul şi criza nord-coreeană a anunţat Casa Albă, relatează Reuters şi DPA, informează news.ro.

Trump ”a subliniat relaţiile profunde care leagă (cele două) ţări, eforturile comune de a promova pacea şi prosperitatea şi angajamentul Statelor Unite faţă de îndelungata şi puternica lor alianţă cu cu Guvernul şi poporul german”, arată Casa Albă într-un comunicat.

Cei doi lideri au discutat de asemenea despre acordul în domeniul nuclear cu Iranul şi ”cum să contracareze activităţile maligne ale Iranului în Orientul Mijlociu”, dar şi despre ”importanţa dezarmării nucleare a Peninsulei Coreea”, se arată în comunicat.

Au apărut STENOGRAMELE cu vedeta promovată de Antena 1: După o zi de arest, procurorii au spus cum opera în dosarul de proxenetism

O purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, anunţa în cursul săptămânii că Trump şi Merkel lucrau să stabilească o convorbire telefonică şi că au discutat săptămâna trecută înainte de alegerile parlamentare germane.

Trump are o relaţie dificilă cu Merkel, pe care a criticat-o din cauza modului în care a gestionat criza refugiaţilor, comerţul şi alte subiecte. Ea l-a criticat la rândul ei, mai subtil, din cauza politicii sale ”America First”.

Tudorel Toader o pune la punct pe Kovesi: O trimite să citească legea

Retorica miliardarului republican cu privire la ”America prima” şi decizia sa de a-şi retrage ţara din Acordul de la Paris a iritatat establishmentul german. El a denunţat de asemenea un deficit comercial între Statele Unite şi Germania şi a catalogat politica lui Merkel în domeniul migraţiiei drept o ”greşeală catastrofală”.

În iulie, Trump a lăudat-o însă pe gazda summitului G20 pentru succesul reuniunii, la Hamburg, şi i-a lăudat leadershipul, în pofida faptului că ea a rămas fermă pe poziţii contrare cu privire la liberul schimb şi modificările climatice.

”Eşti uimitoare şi ai făcut o treabă incredibilă”, i-a spus Trump lui Merkel la un summit pe tema drepturilor femeilor. ”Leadershipul tău este incredibil şi absolut inspiră”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.