Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătăţii: Alegerea terenului pentru Spitalul Regional Iaşi va fi una tehnică, nu politică

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţă va fi ales "pur tehnic" şi se speră ca alegerea să fie făcută până la finele lunii octombrie.

Citeşte şi: Rudele victimelor accidentului MH17, APEL la Putin: 'Fii bărbat și recunoaște'

"Spitalul Regional de Urgenţă este un subiect încins şi câteodată pare a fi încărcat politic. Nu este încărcat politic, la fel cum nu este nici ministerul, nici ministrul actual. Decizia alegerii terenului va fi una pur tehnică, iar criteriile vor fi publice. Selecţia terenului va fi făcută, sperăm, până la sfârşitul lunii octombrie. Ştiu că există multe legende urbane. Recunosc că nu îmi este cunoscută toată povestea terenului de la Miroslava. Încercăm să ne facem temele aşa cum se cuvine şi să facem o analiză judicioasă şi să facem alegerea corectă. Decizie care, repet, că nu va fi luată politic în niciun fel", a declarat ministrul Vlad Voiculescu.

Citeşte şi: Kovesi, reacție la amenințările lui Traian Băsescu

Declaraţia survine după ce recent municipalitatea a anunţat că Spitalul Regional de Urgenţă va fi construit în zona Moara de Vânt, aflată la un kilometru de aeroportul Iaşi, putând avea legătură directă cu DN 24 şi DE 583, pe şoseaua de centură. În zonă nu sunt revendicări de terenuri şi este uşor accesibil pentru toate tipurile de mijloace de transport.

Citește și: Președintele care l-a numit 'fiu de curvă' pe Obama șochează din nou: Se compară cu HITLER

Începând din 2007, când a fost lansată ideea construirii la Iaşi a Spitalului Regional de Urgenţă, şi până acum au fost propuse alte şase locuri.

Citeşte şi: Ghiţă reacţionează dur la interviul lui Kovesi: 'Minte şi manipulează'

Propunerea construirii unui Spital Regional de Urgenţă a fost lansată în 2007, an în care a fost întocmit un studiu de fezabilitate ce a costat 500.000 de euro, dar care în cele din urmă nu s-a concretizat. Pe atunci, construcţia Spitalului Regional de Urgenţă a fost propusă în zona Antibiotice, în apropierea şoselei de centură, însă unii politicieni au preferat zona Dancu. În 2014, primarul de atunci, Gheorghe Nichita, anunţa că "proiectul noului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi a fost demarat oficial" deoarece "Spitalul Regional de Urgenţă este o promisiune a USL". Acest deziderat nu a mai fost pus în aplicare. După ruptura dintre PSD şi PNL, Spitalul Regional de Urgenţă a devenit motiv de dispute politice electorale, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.