Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta acuză Guvernul de 'cea mai mare lovitură la adresa Justiţiei'

ponta obraz

Victor Ponta acuză Guvernul Cioloş că dă "cea mai mare lovitură la adresa independenţei şi funcţionării  Justiţiei din România din ultimii 15 ani. Reacţia fostului premier vine după ce Executivul a decis să excludă magistraţii din ordonanţa care prevede majorări salariale.

„Cea mai mare lovitura la adresa independentei si functionarii Justitiei din Romania din ultimii 15 ani tocmai este data de Guvernul Tehnocratilor (cu tovarasa Pruna la Ministerul Justitiei)!!! Tineti minte prosteala cu "Jos Ponta - Jos PSD" ca sunt contra Justitiei?!? A fost tot teapa - manipulare de doi doi bani! Au venit la guvernare "aparatorii Justitiei" si au bulversat tot Sistemul - asta pentru ca judecatorii nu mai vor sa asculte de "Secta Macovei"! Sper ca viitorul CSM ( nu caricaturile de Danileti de acum) sa puna capat acestei situatii! Ca daca astept de la Ciolos-Pruna o sa treaca 100 de ani!”, scrie Ponta pe Facebook.

Vezi și: Traian Băsescu, REACȚIE FURIBUNDĂ după divorțul Elenei: Îl voi da în judecată

Reacția lui Victor Ponta este de fapt un comentariu pe marginea unui comunicat semnat de 15 președinți ai unor Curți de Apel.

„Având în vedere că răspunsul executivului la solicitarea ordonatorilor secundari de credite din instanţele judecătoreşti de a se proceda la aplicarea corectă a OUG nr.20/2016 constă în modificarea precipitată a prevederilor acestui act normativ, în sensul excluderii din domeniul ordonanţei a drepturilor salariale recunoscute prin hotărâri judecătoreşti definitive, considerăm necesar a atrage atenţia asupra consecinţelor unui atare demers.

Prefigurată modificare a OUG nr.20/2016 în sensul aflat azi în dezbatere reprezintă un potenţial risc de adâncire a inechităţilor, explicit recunoscute prin prevederile acestui act normativ.

În plus, referirea la excluderea unor drepturi salariale stabilite prin hotărâri judecătoreşti definitive, care în fapt au procedat la aplicarea de acte normative din domeniul salarizării personalului plătit din fondurile publice, constituie o încălcare a efectului obligatoriu şi a prezumţiei absolute de adevăr de care aceste hotărâri se bucură.

Consecinţă modificărilor preconizate este tocmai ignorarea principiului fundamental al egalităţii în faţă legii şi al nediscriminării, consacrat de art.16 din Constituţia României revizuită, fiind totodată şi în flagrant dezacord cu scopul declarat al OUG nr.20/2016, de înlăturare a inechităţilor între persoanele plătite din fondurile publice aflate în aceeaşi situaţie”, se arată în comunicatul semnat de Preşedintele Curţii de Apel Albă Iulia – judecător Alexandra Pastiu, Preşedintele Curţii de Apel Bacău – judecător Violeta Chiriac, Preşedintele Curţii de Apel Braşov – judecător Nicoleta Tint, Preşedintele Curţii de Apel Bucureşti - judecător Lia Savonea, Preşedintele Curţii de Apel Cluj – judecător Denisa Baldean, Preşedintele Curţii de Apel Constanţa – judecător Gabriel Lefter, Preşedintele Curţii de Apel Craiova - judecător Adina Ponea, Preşedintele Curţii de Apel Galaţi - judecător Cosmin Răzvan Mihăilă, Preşedintele Curţii de Apel Iaşi - judecător Cristina Trutescu, Preşedintele Curţii de Apel Oradea - judecător Andrei Rus, Preşedintele Curţii de Apel Piteşti – judecător Gabriel Săndulescu, Preşedintele Curţii de Apel Ploieşti - judecător Adrian Ghiculescu, Preşedintele Curţii de Apel Suceava - judecător Maria Andrieş, Preşedintele Curţii de Apel Târgu Mureş - judecător Florin Dima, Preşedintele Curţii de Apel Timişoara - judecător Erica Nistor.

Vezi și: Becali sare în apărarea lui Ponta și transmite un mesaj PSD-ului: Băi, băieți, lăsați-o moale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.