Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - BUBUIE dosarul Tel Drum: toți șefii vor fi puși sub acuzare de DNA

Petre Pitiş, directorul societăţii Tel Drum, şi Florea Neda, fost director al aceleaşi societăţi, s-au prezentat vineri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiaţi de procurori într-un dosar în care se investighează fapte de corupţie.

Citește și: 'BOMBĂ' la DNA: 'Miliardarul' lui Dragnea, audiat la Direcția Națională Anticorupție

După ce au fost audiați la DNA, pe surse s-a aflat că cei doi sunt acuzați de fraude cu bani din fonduri europene.

Surse apropiate anchetei ne-au precizat că toți cei din acest dosar vor fi puși sub acuzare de către procurorii DNA în cel mai scurt timp.

Avocatul Gheorghe Corbeanu a precizat vineri, la ieşirea de la DNA, că fostul director al Tel Drum Florea Neda are calitatea de suspect într-un dosar în care anchetatorii investighează modalitatea prin care firma a achiziţionat cu 12 milioane de lei o instalaţie de asfaltare de la o societate care iniţial o cumpărase cu opt milioane de lei. 

"Articolul 18 din Legea 78 - obţinerea ilegală de fonduri europene. (...) Se reţine că a cumpărat o instalaţie de producere a asfaltului de la societate, cu 12 milioane de lei. Societatea respectivă se reţine că ar fi cumpărat-o de la producător cu opt milioane şi Tel Drum ar fi cumpărat-o cu 12 milioane. Este vorba o staţie mobilă, deci te duci cu ea şi lucrezi unde e nevoie. (...) Ei (procurorii - n.r.) susţin că frauda ar fi fost aranjament. Că de ce nu au cumpărat-o Tel Drum de la producător? Problema care e, achiziţionarea s-a făcut prin licitaţie, firma producătoare nu a participat. (...) Nu se reţine nimic în neregulă cu derularea licitaţiei", a declarat Gheorghe Corbeanu. 

Apărătorul a adăugat că Florea Neda are calitatea de suspect şi că nu a dat declaraţii în faţa procurorilor. 

Petre Pitiş, directorul societăţii Tel Drum, şi Florea Neda, fost director al aceleaşi societăţi, s-au prezentat vineri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiaţi de procurori într-un dosar în care se investighează fapte de corupţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.