Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar a promovat la Patriarhie tradițiile românești

facebook.com/Kaurentiu Rebeba
copii costume populare

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega, vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății, a organizat astăzi în Aula Magna a Palatului Patriarhiei din București conferința intitulată "Tradiții și obiceiuri românești în Europa". Evenimentul a avut loc cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Timotei Prahoveanul, și a avut ca invitați reprezentanți de seamă ai tradițiilor românești : Doamna Dr. Doina Ișfănoni de la Muzeul Național al Satului, interpretul Gheorghe Turda, plus o pleiadă de interpreți care și-au prezentat costumele populare și au interpretat piese autentice din folclorul românesc. Evenimentul a cuprins și o paradă de costume populare la care au participat numeroși copii.

Prezentatorul evenimentului a fost Octavian Ursulescu, iar printre invitați s-a numărat și campionul Daniel Ghiță care a și postat pe pagina sa de facebook poze de la eveniment.

În discursul său, Laurențiu Rebega a arătat că ”Biserica a știut să păstreze și să salveze tradițiile românești și în alte vremuri la fel de potrivnice pentru sufletul națiunii, în epoci în care limba română și poporul român nu erau recunoscute în Transilvania, momente în care Biserica, preoții săi și românii au ținut piept împreună deznaționalizării și și-au păstrat credința și identitatea vie”.

Potrivit europarlamentarului român, ”nici acum rolul Bisericii Ortodoxe Române nu este mai ușor, într-o vreme în care se întețesc atacurile împotriva ei tocmai pentru că reprezintă stâlpul identității naționale și al salvării valorilor noastre tradiționale și naționale. Trebuie de aceea să fim alături de Biserica noastră în această luptă pentru promovarea și salvgardarea tradițiilor noastre românești care sunt tradiții creștine. În limba veche creștin era sinonim cu om și sinonim cu român, iar acest lucru ne arată, pe firul istoriei limbii, cât de strâns legată era identitatea noastră națională de credința creștină și de Biserică”.

Mai mult, a arătat Rebega, ”Biserica Ortodoxă Română este cea care luptă pentru familia tradițională, greu încercată, este cea care ne reamintește și ne învață că nu suntem doar materie, ci și suflet, că nu putem fi reduși la globalizare și valori materiale, ci că avem o națiune, o credință și o Biserică în jurul cărora trebuie să construim renașterea poporului român”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.